Jeg kjøpte ikke bare et hus, men en livsstil


Det var en uke til jul. Jeg hadde med meg pepperkaker og blåmuggost, et par kaffekopper fra nisserserviset og en englelysestake. Klart jeg måtte lage litt julestemning. Jeg hadde blitt eier av et gammelt hus i Sverige og skulle låse meg inn for første gang. Nøklene hadde eiendomsmegleren i Årjäng sendt i posten til Oslo. Selve eiendomshandelen hadde skjedd et par måneder i forveien. Nå hadde dato for overtakelse kommet.

Les også: Mitt første år som huseier på grensa

Jeg var både stolt og redd. Stolt fordi jeg endelig hadde klart å realisere drømmen om et gammelt hus i landlige omgivelser. Jeg hadde klart det, liksom. Redd fordi jeg ikke visste hva jeg gikk til: Hadde jeg kjøpt katta i sekken? Ville reiseveien bli altfor lang? Ville jeg makte forpliktelsene som fulgte med å eie et helt hus alene?

Mitt husprosjekt viser vel at de fleste bekymringer her i livet er grunnløse. Det går som regel godt. I hvert fall hvis du har pågangsmot og stå på-vilje. Jeg hadde alt i rikelig monn, og vil vel ikke akkurat anbefale andre å kjøpe et oppusingsobjekt på 150 kvadratmeter 14 mil unna hvis du ikke går «all in».  Det har vært noen tøffe tak. Men du kommer deg ikke av flekken hvis du ikke beveger deg ut av komfortsonen.

Les også: I dag har jeg fått nøkkelen til huset

Det har vært litt av en reise – til glede for både huset og meg. Det gamle sveitserhuset hadde godt av en ny eier som tok vare på det. Og huset har gjort meg godt. Jeg kjøpte ikke bare en eiendom, på kjøpet fikk jeg også en ny livsstil.  Siden huskjøpet har jeg aldri lurt på hva jeg skal gjøre i helgene. Å kunne ha et sted hvor du kan samle familie og venner har nok vært det største. For vært besøk, får jeg stadig mer tilhørighet til stedet.

Jeg sitter på kjøkkenet når jeg skriver dette blogginnlegget. Kontrasten til hvordan det var her da jeg overtok, er stor. Selv om jeg prøvde å gjøre det beste ut av det med tente lys og nykokt kaffe på kjelen de timene jeg var her. Først og fremst var det veldig kaldt her den desemberdagen for sju år siden. Huset bare preg av at det bare hadde vært brukt som sommersted de siste 50 årene. Men det tok ikke lang tid før det ble hjemmekoselig – takket være litt linoljemaling, noen antikviteter og en guttedrøm om et gammelt hus.

Jeg vil med dette takke for følget så langt og ønske deg en god jul og et godt, nytt år!

SJEKK UT GRENSELIVS SAMLESIDE OM JUL

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: