En sommer på landet er over


August er i ferd med å ebbe ut. Høsten banker ubønnhørlig på døra. Det er på tide med en oppdatering om hvordan sommeren 2017 har vært.

sommer 30

Det begynte kanskje med duftsjasminen. Da denne vakre blomsten spredte sin fantastiske duft i hagen en solfylt junidag, kom sommerfølelsen til meg.

sommer 23

Nei, det ble ikke noen sydentur på meg i sommer heller. Men hvem ønsker seg det når du kan ta morgenbad rett utenfor stuedøra, har massevis av overnattingsplass til hyggelige gjester og kan være litt sånn småkonge på egen haug? Ikke jeg i hvert fall.

sommer 2

Sommeren gir rom for å være på favorittplassen i noen etterlengtede uker. Ferien gir også anledning til å oppdage ting i nærområdet som det ikke blir tid til ellers. Slik som en eng full av blåklokker og andre herlige markblomster ved naboens idylliske uthus.

sommer 18

Et av de store «arrangementene» i svenskehuset denne sommeren var en fest for gode arbeidskollegaer i avisen Nationen. Reiseavstanden tatt i betraktning, var det en selvfølge at alle skulle sove over. Så her måtte alle rom tas i bruk. Rett før besøket rakk jeg å kjøpe disse gamle sengene på Finn og ordne med nytt sengetøy og  nye madrasser fra Ikea til dette soverommet. Jeg kan love dere at et av høstprosjektene er å svinge malerkosten her inne.

nattbading

Men tilbake til festen. Et av høydepunktene var utvilsomt nattbading i måneskinnet med levende trekkspillmusikk fra kollega Jon.

nattbading 2

Dette lever jeg lenge på.

 

Allerede tidlig på kvelden hadde Jon satt tonen.

sommer 28

Du kan ikke beskylde mine kolleger for å sove bort sumarnatta, for halv fem på morgenkvisten fikk verten siste gjest i seng. Da var sola i ferd med å stå opp igjen, og jeg fikk tatt dette bildet. Akk, Värmland du sköna…

sommer 26

Jeg føler selv at jeg er over den verste kneika når det gjelder renoveringen av huset. Men også i sommer har jeg malt utvendig, etter at jeg i fjor fikk byttet en del kledning og satt inn de små vinduene under takskjegget.

sommer 25

Endelig har vinduene blitt grønne. Det var sånn det var i gamledager, den mørkeste fargen på vindussprossene, en lysere farge på listene rundt. Vidusglasset kan jo se svart ut, dermed passer det best med er mørkere farge her. Ikke hvitt!

lars johan maler

Det fine med maling er at det er arbeid jeg kan utføre selv.

sommer 16

Grusgangen har også fått et løft i sommer. Noe floks hadde jeg langs sidene fra før, men nå har jeg fått laget et ordentlig bed og fylt på med blomster. Mot grusen er bedet kantet med stein, som er plukket i området her. En tung jobb, men absolutt verdt strevet. Min kamerat Henning har vært snill og hjulpet til.

grusgang

Ble det ikke fint?

sommer 27

Sommerens favorittplass!  Det er også viktig å nyte fruktene av tidligere års arbeid, slik som her på glassverandaen.

sommer

Jordbær og is, med et lite glass hvitvin.  Det har vært en deilig sommer med mange kosestunder på verandaen.

sommer 14

En utflukt til Mårbacka har begynt å bli en liten sommertradisjon. Det er fascinerende å bli kjent med Selma Lagerløfs livshistorie, samfunnssyn og forfatterskap gjennom hennes fantastiske gård her i Värmland.

sommer 13

Kjøkkenhagen er alltid et imponerende skue. Her er det ikke vanskelig å få ideer til egen hage.

sommer 12

Mårbacka har festet seg i hjertet og vil alltid være et sted jeg vil komme tilbake til.

sommer 10

Å plukke blomster fra egen hage er luksus. Det har blitt noen buketter i sommer.

sommer 11

Jeg kunne ikke klart meg uten blomster på landstedet.

sommer 24

Et vannliljeblad i en gammel badebalje. Mer skal ikke til for å få en fin dekorasjon.

sommer 29

Vannliljene er aller vakrest i sitt naturlige element.

sommer 5

Et besøk hos Kjell i Nysäters Hem & Antik hører sommeren til. Denne gangen ble to støpejernsurner med til huset.

sommer 4

En avstikker til farmors gård i Indre Østfold er alltid koselig. Jeg hjalp henne med utvendig husvask og diverse hagearbeid i noen dager. For vi skulle nemlig arrangere hageselskap, et forsinket 85-årslag.

sommer 21

Hagefesten ble en minnerik begivenhet for store og små.

sommer 6

Min kamerat Rune har torp ikke så langt unna stedet mitt. Han fikk seg drivhus i sommer, og det måtte selvfølgelig inspiseres. Det var så flott innredet:-)

sommer 7

Her er torpets kjøkkenhage. Deilig med sprø salat rett fra pallekarmen.

sommer 8

Det er supert å bruke litt av sommeren på arbeid som en trenger hjelp til. Min kamerat Henning var noen dager og hjalp til med felling av trær. Utsikten til vannet blir stadig finere.

sommer 9

Hogsten ga også en del ved. Fint å gå høsten og vinteren i møte med fullt vedskjul.

sommer 22

Det var en rask reise gjennom min sommer. Jeg håper din har vært like fin. Jeg vil takke deg for følget så langt og håper du vil ta del i mitt landliv videre. Husk at jeg oppdaterer Facebook og Instagram langt oftere enn denne bloggen.

sommer 3

Vennlig hilsen

Lars Johan

 

6 kommentarer

  1. Så hyggelig å se at din sommer har vært så fin 🙂 Vi hadde store planer denne sommer’n. Bla ville vi lage et stumpery-bed, men så døde mor brått i juni,…og sommeren ble slett ikke som vi hadde trodd…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: