Gjesterom ferdig: Nostalgisk drøm i hvitt og grønt


Gjesterommet under skråtaket er ferdig oppusset. Og de første besøkende har allerede testet det ut; først en kollega, deretter en tante. Jeg tror ingen av dem led noen nød.

Jeg elsker at huset er et samlingspunkt for flere ulike forbindelser. Hvorfor skal en ha et gammelt hus på landet, hvis en ikke skal være gjestfri? Jeg har ingen planer om å bli sittende alene her. Men det skal sies at det er langt lettere å ha gjester når de kan innlosjere seg på sitt eget rom.

soverom

Borte er 1970-tallsstilen med trehvit panel og vegg til vegg-teppe. Vegger og tak er malt med linoljemaling. Gardinkappa i vinduet ble funnet på Ekebergmarkedet i Oslo i våres. Sengeteppet ble kjøpt på samme marked for over 20 år siden.

soverom 2

Rommet er bare på noen få kvadratmeter, men har fått plass til en god og romslig seng. Heklet sengeteppe, overlaken i hardangersøm og forseggjorte puter gir en gammeldags følelse.

soverom 3

Nattbordet fra 50-tallet er arv fra mitt barndomshjem. Det er malt i samme linoljefarge som endeveggen, hvit titan zink, og tar dermed ikke så stor plass, rent visuelt.

DSC_0097

Små, gamle vaser er fylt med hagens blomster. Det får vel gjestene til å føle seg ekstra velkomne? Ingen ville vel finne på å røyke på senga i våre dager. Engleaskebegeret, arvet etter grandtante Gerd, er bare til pynt.

DSC_0202

Den som sover, synder ikke. Jesus-bildet fikk Gerd til sin konfirmasjon på begynnelsen av 1930-tallet, står det å lese på baksiden av bildet.  For meg er det religiøse motivet først og fremst nostalgisk, koselig og dekorativt. Lampa er ny, men glasskjermen er av fin, gammel årgang.

DSC_0166

På den ene langveggen har denne håndklehylla fått plass, et funn fra Marita bruktbutikk i Oslo. Kjekt å ha noe å henge fra seg på.

Her får du også et godt inntrykk av den lindegrønne fargen (kode S3020-G70Y), som er valgt på «tømmerveggene» i rommet. To strøk holdt.

DSC_0195

Inni den litt vanskelig møblerbare nisjen fikk denne vaskeservanten plass. Den over 100 år gamle servanten ble reddet fra fyllinga mens jeg pusset opp rommet. Jeg blir stadig overrasket over hva folk får seg til å kaste.

DSC_0193

 

Dette har jeg gjort med rommet:

  • Fjernet huntonitplater og heldekkende gulvteppe.
  • Satt inn vindu på den ene langsiden.
  • Listet med gammeldagse profiler langs gulv og rundt dører og vinduer.
  • Malt vegger og tak med linoljemaling. To strøk med grønt, fire strøk med hvitt.
  • Nytt elektrisk opplegg

Lys til å se hvordan rommet så ut før oppussingen? Sjekk her

Les også: Fra 70-tall til sekselskiftestil på gjesterom

Les også: Furuhelvete under skråtaket til pers

DSC_0199

Tusen takk for at du ble med på omvisningen:-)

Vennlig hilsen Lars Johan

soverom 4

 

9 kommentarer

  1. Så fint det ble💗Koslig å få tildelt det soverommet som gjest. Jeg har det samme Jedusbilde arv etter mormor💗

  2. Dette blei virkelig, virkelig flott! Større forandring skal man vel lete etter ei stund. Og så bra at du berga den vaskeservanten, jeg skjønner heller ikke at noen har kasta den i fullt alvor. Tenk om folk heller kunne gitt slikt til en bruktbutikk eller et loppemarked, da.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: