Tyvstart på våren


Om noen uker er vi der. Vinteren slipper taket og hagen våkner til liv. Telen går, og grønne spirer kjemper seg opp av jorda. Dagene blir stadig lenger. Knopper brister, fuglene synger.  Det er like fantastisk hvert år.

Mars er den første vårmåneden, men her i Värmland  må vi vente noen uker til før vi får den store vårfølelsen. Likevel er det lov å tyvstarte. Forberedelsene og planleggingen er i full gang. Slik som innkjøp av frøpakker.

DSC_0013

Hva skal vi så i år? Jeg må i hvert fall ha solsikker –  i år også. Uti april kan vi starte å så i drivhuset eller i vinduskarmen inne, slik at vi har klare planter for utplanting når faren for nattefrost er over i mai.

DSC_0024

Når det ennå er i kaldeste laget å sitte ute, kan det være behagelig i drivhuset. I drivhuset er temperaturen rundt 5 grader høyere enn utendørs. Og det er alltid vindstille.

Dekk opp til te, legg en skinnfell i stolen og pynt med blomster.  Jeg kan love deg overskudd og vårfølelse. Her er veksthuset ikke minst for mennesker.

DSC_0046

Stemorsblomster og fioler fra blomsterhandleren gir en kickstart på våren, selv om det fortsatt er hvitt på bakken.

DSC_0001

Disse søte, små sukkertøyene av noen blomster tåler noen minusgrader og du kan sette dem ut allerede nå i mars. Det kan være lurt å ta dem inn om natta i begynnelsen.

DSC_0084

Kos deg! Husk at vi går den beste tida i møte nå:-)

Hilsen fra Lars Johan

Sjekk ut Grenselivs samleside om hage og uterom

5 kommentarer

  1. Åhh ja nå må vi komme igang får se om Mester Grønn har noen Stemor imorgen.Meldt sol på lørdag så da får vi nyte i solveggen med pølser og🍾

  2. Koselig å se «vår» innlegget dit. Ettersom det nå i Lørenskog går over til å bli mer varme enn kuldegrader skal jeg innom Mestergrønn og kjøpe noen løkplanter og sette ut. MÅ bare Må bare nå!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: