Furuhelvete under skråtaket til pers


Nytt år, nye muligheter på oppussingsfronten.  Endelig har turen kommet til det lille rommet under skråtaket.

dsc_0057

I fjor høst kom vinduet til venstre på plass. Det var mest for å tilbakeføre den utvendige fasaden at jeg fikk satt inn vinduet, men det har også positiv effekt innvendig. Vinduet gir mer dagslys til rommet, og det oppleves som større og mer luftig.

soverom-ny

Det er akkurat plass til en seng og et nattbord under skråtaket. Flere overnattingsgjester har bodd her, og jeg har prøvd å gjøre rommet så koselig som mulig i påvente av oppussing.

soverom-ny-2

Lekkert sengetøy, ja vel. Men det er ikke til å komme fra at rommet er et furuhelvete med mørkegrønt vegg til vegg-teppe. Det skal bli deilig med en forandring her. Ønsket er å få vekk 70-talls preget og gjenskape sekelskiftestilen som er i resten av huset.

dsc_0063

I helga røyk teppet og huntonitplatene. Alt lå løst på gulvet, bare festet til fotlistene.  Hva lå under? Håpet var selvsagt å avdekke gammelt tregulv som i de andre rommene i huset.

dsc_0070

Et flott grangulv kom til syne. Uten at jeg er noen ekspert, vil jeg tippe at gulvet ble lagt en gang på 1970-tallet. Da gjennomgikk huset en stor renovering , og uinnredete kott ble gjort om til små soverom. Veggpanelen skriver seg nok også fra den tiden.

dsc_0099

For meg er den en stor gåte at de tidligere huseierne heller ville ha heldekkende teppe enn tregulv framme i dagen.

Og det er en like stor gåte at jeg ikke har tatt vekk teppet før. Jobben ble gjort på en halvtime! Men alt til sin tid, som det heter så fint. Og nå var jeg klar.

dsc_0081

Rommet fremstår nå som et tomt lerret, som skal fylles med maling. Linoljemalinga vil sitte godt her på det ubehandlete treet i vegger og tak. Siden gulvet ikke er ordentlig gammelt, har jeg bestemt meg for også å male det. Slik vil gulvet se eldre ut. Jeg har også lyst til å sette på nye profilerte lister. Tror ikke mer skal til for å få rommet til å harmonere mer med resten av det gamle huset.

Jeg beklager bildekvaliteten, men sånn blir det når iveren etter å pusse opp tar overhånd.

Fortsettelse følger:-)

Les også: Huset får tilbake vinduene under takskjegget

 

 

 

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: