Sju ulike juletrær – samme landlige stil


Et juletre kan være så mangt. Det ser jeg når jeg kikker i mitt eget fotoarkiv. Jeg har ikke for vane å ha akkurat det samme juletreet hvert år. Det står heller ikke på samme sted hver jul. Det ville blitt kjedelig!

Opp gjennom årene er mine juletrær blitt mindre av størrelse, men til gjengjeld flere  i antall. Mens jeg plasserer små graner rundt omkring i huset, må det store treet på nesten to meter tåle å stå utendørs.

Det er likevel en fellesnevner: Alle trærne passer inn i den landlige stilen. Her kan du la deg inspirere av sju ulike juletrær fra landhuset på grensa.

juletre-i-norgesglass

Det enkle er ofte det beste. En minigran er nappet opp på skogstur, fått vasket røttene sine  og plassert i et norgesglass. Denne ideen er lett å kopiere.

juletre-drivhus

Noen ganger holder det med juletre i drivhuset. Her er treet med levende lys og rustikke sinkhjerter plassert i en vinballong.

juletre-kammers-2

I kammerset stråler dette «fullpyntede»  juletreet. Med glasskuler i rødt og gullfarge og masse glitter er treet svært tradisjonelt.

juletre-utendors

Et utendørs juletre gir mye glede. Du kan sette det opp allerede første adventshelg, og naboen kan nyte synet av treet, i tillegg til din egen familie. På et tre ute i vintermørket er det påkrevd med elektrisk lys. Jeg synes det er unødvendig å pynte treet, men en stjerne i toppen gjør seg.

juletre-kjokkenbord-2

Et lite grantre står i sentrum for julas oppdekning på kjøkkenet. Treet står i en porselensterrin og er dekorert med en enkel, batteridrevet lysslynge.  Hvem savner et større juletre, når man kan sitte her? Ikke jeg i hvert fall.

juletre-spisestue

Jeg har alltid likt å plassere en liten gran på et bord i stua. Her står  treet i en frodig kurv og fått pynt kjøpt på en førjulstur til København.

juletre-komfyr

Et juletre kan også være et granris i en rustikk mugge. Jeg synes det viktigste med juletre er å få inn litt granbar som kan spre herlige duft av jul i huset.

Sjekk ut Grenselivs samleside med juleideer.

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: