Slik lager du kirsebærlikør


Er det kirsebærår i år? På de fem somrene jeg har hatt svenskehuset, er det første gangen nå at kirsebærtreet har gitt avling. Kan heller ikke huske at naboens tre har vært så rødt før som nå. Kirsebær modnes i juli.

Treet mitt har blomstret fantastisk hver vår. Jeg har ikke vært sein om å plukke inn buketter. Å ta inn grener til driving på seinvinteren har vært en suksess. Men bær har det vært smått om. Jeg har vel tenkt at treet er for gammelt til å gi noe særlig med matauk.

Eller har fuglene kommet meg i forkjøpet? Cd-plater og sølvpapir er hengt opp i treet nå, for å beskytte kirsebærene for fuglene. For nå i midten av juli er hele treet rødt. Ganske tilfredsstillende, i grunn.

Sjekk også ut: Hjemmelaget ripslikør på norgesglass

I fjor sommer beskjærte jeg treet litt. Det fikk også hestegjødsel. Er det nå treet takker meg? Jeg vet ikke om det var så lite som skulle til. Eller om det er kirsebærår i år.

Oppskrift på ripslikør er et av de mest populære blogginnleggene her på Grenseliv. Når jeg kan plukke kirsebær i egen hagen, må jeg selvsagt også blogge om kirsebærlikør. For det er etter min mening den beste likøren av alle bærlikører det er vanlig å lage selv. Skikkelig stas å servere ved juletider. For legger du kirsebærene på spirt nå, kan du regne med at den er ferdig om noen måneder.

Jeg hadde faktisk tenkt til å kjøpe meg et kirsebærtre nettopp for å kunne lage likør. Men så viser det seg at det gamle treet i hagen ikke har glemt gamle kunster. Kirsebærplukking har vært en hyggelig syssel i starten på ferien.

Oppskrift på kirsebærlikør

Du trenger

Kirsebær

Sukker

Uparfyrmert brennevin, 40 prosent.

2 liters glass med lokk

Slik gjør du

Legg kirsebær og sukker lagvis i glasset. Beholder kirsebærene steinen, får likøren en ekstra god aroma. Hell på sprit til glasset blir fullt. Til et 2 liters glass behøves om lag 7 dl sprit. La det stå mørk i tre-fire måneder. Vend på glasset av og til slik at sukkeret løser seg opp. Du kan glede deg til veldig god likør til adventstiden.

Les også: Likør av herlige solbær

3 kommentarer

  1. Det ser ut som du har vinmoreller i hagen din, ikke kirsebær. Om de har et lite hint av kanel og er søtere enn de er beske, så er det nok vinmoreller.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: