Kjedelig overraskelse under panelet


Bytting av panel på ytterveggene fortsetter. Her på hjørnet var panelet dårlig, angivelig på grunn av en tett takrenne. Men ikke nok med det.

Under panelet var deler av den nederste tømmerstokken oppspist av råte. For en kjedelig overraskelse. Jeg likte det så dårlig at jeg ikke orket å ta bilder engang.

– Sånt må du regne med når du har et over 100 år gammelt hus, trøstet tømreren.

Det ironiske er at det var nymotens installasjoner som hadde forårsaket råten, mest sannsynlig hullet til en strømledning som var festet utenpå veggen. Her hadde regnvannet rent rett inn.

Les også: Sveitserhuset får ny kledning

Selv om det var lite moro å finne råte på tømmeret, føles det godt å ha håndverkere som er grundige og villig til å ta ondet ved roten. Tømmerstokken er reparert og ny kledning satt på. Jeg synes det ble så fint at jeg angrer på at jeg ikke tok bilde av råtetømmeret. Men ute av syne, ute av sinn…

Å kjøpe et gammelt hus er jo en risikosport, spesielt for en som verken er snekker eller ingeniør. Nå føler jeg meg trygg på at det som måtte utbedres er fikset på. I hvert fall på dette hjørnet av huset.

Fortsettelse følger…

Les også om restaureringen av verandautbygget.

DSC_0012.JPG

2 kommentarer

  1. Det er stadig litt å gjøre med gamle hus. Vi skal bytte takrenner i sommer. Ikke så festlig å bruke penger på kanskje, men helt nødvendig 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: