Mitt hus i tyske Landidyll


landidyll-forside

Der er vaflene vi stekte. Ildtoppen jeg kjøpte for å ha en frisk blomst i den gamle terrinen. Det antikke slagbordet som egentlig skulle kastes. Pappas brannbil. Kopper og kar som er samlet opp gjennom årene. Og det er ikke minst blått. Fargen jeg husket fra et gammelt kjøkken i barndommen og som jeg ville ha på mitt eget.

Jeg snakker om coveret eller forsiden på det tyske magasinet Landidyll, som viser min spiseplass på mitt kjøkken. Det hele føles rart. Uvirkelig. Og veldig personlig. Som å vise fram babyen sin.

Kjøkkenet er satt i stand og innredet med min smak, mine ressurser, mitt pågangsmot. Må innrømme at jeg er litt stolt over at noe jeg har skapt er av interesse for andre.

Les også: Reportasje om mitt gamle hus i tysk magasin

Som kjent skrev jeg om landlivet på grensa i magasinet Lev Landlig i to og et halvt år år. Det hele ble avsluttet med en reportasje fra huset i fjorårets vinterutgave. Det er denne reportasjen som nå er i den tyske søsterutgaven. Ti sider fra mitt eget hjem.

Kjøkkenet mitt nådde aldri forsiden i Lev Landlig. Det føles derfor som et behagelig plaster på såret at det ble cover i Landidyll. Det tyske magasinet har et opplag på intet mindre enn 100.000 eksemplarer.

“Ny lykke. Nå er det tid for et hjem du alltid har drømt om,” står det å lese på coveret.

3 kommentarer

  1. Utrolig! Også en utrolig flott blåfarge og nydelig innredning.
    Abbonerer på Landliv, og har jo fulgt med der.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: