Kos med gammelt hus på landet – også i 23 minus


Jeg innrømmer det gjerne. Et gammelt hus på landet sto ikke øverst på ønskelisten da vinteren var på sitt strengeste. Da hadde jeg mer enn nok med leiligheten i byen. Men nå drar jeg hit ut med den største selvfølge og lurer på hva jeg drev med før jeg fikk denne “hytta”.

Det var når naturen våknet til liv igjen og det begynte å livne i lundar. Når krokusen spratt opp og dagene begynte å bli varme og grønne. Det var da jeg drømte meg vekk om min egne, landlige plett.

Men sommeren er kort, det meste regner bort. Her i Norden har vi vekslende årstider, og vi må nyte alle så godt vi kan. Også vinter med mange minusgrader. Først du har kommet over sjokket over drøye strømregninger og hvor mye ved den gamle ovnen sluker, så er det ikke så ille. Selv om det er litt tyngre å holde hus på vinteren.

Hver årstid har jo sin sjarm, sier det. Jeg hadde en nyttårsgjest som faktisk likte seg her bedre på vinteren. For da kunne hun bare kose seg inne i de gamle rommene. Og det blir koseligere og koseligere her. Nå på vinteren kan jeg begynne å høste jeg fruktene av tidligere års arbeid. Nye inngangsdører og isolering av loftet gjør huset lunere. Den stygge furua som ble fjernet i hagen, gir god ved. Og ikke minst så har huset blitt fritt for mus.

For oss som gjerne vil ha unna oppussing, er vintermånedene enn fin tid. Lite annet stjeler tida. Du slipper å tenke på alt som skal gjøres ute. Det er stort sett snømåking og vedbæring som kreves av uteaktiviteter. For hagen har jo tatt en pause. Men vinterhagen er vel så vakker som sommerhagen. Det slo meg da jeg tok disse bildene på søndag. Winter wonderland. Jeg vil være ute i hagen. Selv om alt har frosset til is.

Som vanlig dro jeg til huset i helga. Med 23 minusgrader ble det satt ny kulderekord, mens jeg oppholdt meg i huset fra 1913. Det gir meg mestringsfølelse å holde fortet. Og det er som om huset takker meg for at det også blir tatt vare på vinterstid.

Følg Grenseliv på Facebook og få landlig tips og inspirasjon.

//www.facebook.com/plugins/like.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgrenseliv&send=false&layout=standard&width=450&show_faces=true&font=arial&colorscheme=light&action=like&height=80

4 kommentarer

  1. Ja kaldt i gammle hus om vinteren . Vi bor i et gammelt sveitserhus i vestfold , med vedovner og koselig er det , men kaldt i mange rom. I Sverige har vi også et gammelt sveitserhus , men der er det vedfyrt vannbåren varme og der er det deilig og varmt i alle rom. Smart oppfinnelse ! God kveld til deg !

  2. Godt kveld. To sveitserhus, ikke dårlig:-) Interessant å høre hvordan andre eiere av gamle hus holder varmen. Mvh Lars Johan

  3. Vakre bilder og hyggelige kommentarer. Du inspirerer virkelig! Jeg gleder meg til hvert bilde og all informasjon. Hvordan går det med den rosa gangen? Jeg venter i spenning.
    Kaldt i gamle hus,ja. Men det glemmes fort når kulda gir seg, heldigvis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: