Gangen får tilbake sin originale gammelrosa


Endelig er jeg i gang med å pusse opp trappeoppgangen. I fire år har jeg irritert meg over flassende maling og en møkkete, ubestemmelig veggfarge. Nå blir det så fint her inne.

Perlestaffpanelet på veggene hadde minst tre malingslag. Det nederste og eldste laget hadde en vakker gammelrosa farge, malt med linoljemaling. Det samme ville jeg ha.

Så riktig det føles. Å bruke akkurat samme malingstype og farge som i gamledager. Spesielt når fargen også er pen sett med morderne øyne, det må det være lov å si.

En skapdør ble skrudd av og tatt med til fargehandelen for scanning. Dermed fikk jeg en NCS-kode på den gamle fargen. Koden ble brukt da jeg i neste omgang fikk Ottossen Färgmakeri til å blande fargen for meg.

Jeg bestilte spesialkuløren direkte fra produsenten, og fikk den i posten etter en uke. Ingen grunn til å gå omveien om dyre og trege bygningsvernbutikker i Norge, når produktet er laget her i Sverige. Du lærer etter hvert. Vil tro det er kurant for dere i Norge å bestille direkte også.

Har du lyst til å prøve den gammelrosa fargen, så deler jeg med glede koden: S3020-Y70R.

Det viser seg at fargen heter rosa lupin. Det kunne egentlig ikke passet bedre. Rett på utsiden her vokser det nettopp rosa lupiner fleng . I sommer tok jeg inn en stor bukett og satte i gangen. Var det et forvarsel på at gangen skulle gjenoppstå i all sin rosa glans? Jeg tolker det slik.

Gamle hus er ofte fargerike hus. Vegger i hvitt og caffe latte blir feil. Jeg synes gangfargen passer godt både med kammersets lindegrønne kulør og kjøkkenets fattigmannsblå farge.

Det blir en del arbeid med trappeoppgangen. Fortsettelse følger…

 

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: