Kjøkkenhagen tar form


Jeg begynner å få dreis på kjøkkenhagen. I hvert fall føler jeg det sånn selv. Litt prøving og feiling er det blitt, men det er jo det en lærer av.

Det begynner å bli en stund siden jeg plutselig fikk greie på at jeg eide min egen åkerlapp. Nå er jordstykket blitt favoritten i hagen.

Forbedringen av leirjorda fortsetter med høydekke og annen mat for markene. I påvente av bedre jord, har grønnsakene blitt plantet i kasser med blomsterjord. Ferdige grønnsaksplanter ble kjøpt fremfor såing fra bunnen av. I år satser jeg på purre og selleri. De strutter opp av pallekarmen sin.

Urtene er flerårige og blir finere for hvert år. Kjekt med noe som er selvgående. Frisk oregano, bjørnerot og mynter er blitt obligatorisk til matlagingen i svenskehuset, i tillegg til gressløken da.

Les også: Spiselige blomster i kjøkkenhagen

Jeg er og blir en håpløs estetiker. Det må vel ta skylda for at jeg har både solsikker og ringblomster. Nå i begynnelsen av august fargerlegger de kjøkkenhagen med vakre gul- og oransjetoner. Men det er ikke bare jåleri. Ringblomstene er spiselige og har vært brukt i salaten. Solsikkene blir mat for fuglene på vinteren.

Den tredje sommeren gikk jeg til oppgaven med mer senkede skuldre. Ambisjonene med kjøkkenhagen var nedjustert et par hakk. Kanskje det er grunnen til at jeg er ganske godt fornøyd med resultatet nå i august?

Dette har jeg gjort med åkerlappen de tre siste somrene:

  • Stadig forbedret jorda med ulikt organisk materiale. Høy er både vakkert og nyttig.
  • Satt opp drivhus.
  • Skaffet meg plantekarmer. Jeg har både kjøpt ferdige og fått snekret noen.
  • Dyrket grønnsaker og poteter hver år.
  • Plantet urter, jordskokk og rabarbra. Dette er flerårige planter som du har glede av lenge.

Følg Grenseliv på Facebook og få landlig inspirasjon og vink om siste blogginnlegg

//www.facebook.com/plugins/like.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgrenseliv&send=false&layout=standard&width=450&show_faces=true&font=arial&colorscheme=light&action=like&height=80

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: