Sankthans: 8 ideer til hagefesten


  • 1. Drikkestasjon i partytelt

Med et partytelt blir det raskt feststemning i hagen. Hvis ikke gjestene får plass, kan du bruke teltet til servering av drikke og forfriskninger. Uunnværlig hvis det skulle komme en regnskur.

  • 2. Navnelapp på glasset

I svenskehuset går oppvasken for hånd. Med en navnelapp på drikkeglasset, har gjesten hele tiden kontroll på glasset sitt. Du sparer dermed glass og tidkrevende oppvask.

  • 3. Sorte kelnerforklær

Enten du har servitører som hjelper deg eller du står for trakteringen av gjestene selv, blir det aldri feil med sorte kelnerforklær. Proft og elegant. Disse fant vi på Jysk. Forklærne, altså!

  • 4. Sinkbalje som kjøler til drikke

Å holde drikke kjølig i sommervarmen kan være en utfordring. En koselig sinkbalje fylt med vann, isterninger og kjøleelementer gjør jobben enklere. Sinkbalja skaper den landlige, uhøytidelige og rause stemningen vi er så glad i.

  • 5. Maistang

Tradisjonen med maistang lever i beste velgående på svensk side av grensa. Maistanga eller midtsommerstanga skulle symbolisere fruktbarhet. Ingen tvil om at bjerkeløv gir den rette følelsen av midtsommer. Vi valgte å ikke dekke det hjemmelagde maistang-skjelettet helt til med bladverk. Slik fikk maistanga en original vri.

  • 6. Leker for store og små

Ingen hagefest uten leker. Sats på aktiviteter som passer for både store og små. Potetløp og sekkeløp er populært for hele familien. Husk godteripremier til alle.

  • 7. Velkommenskilt av sagbukk

Når gjestene blir tatt imot av dette skiltet, må de føle seg velkommen. En gammel sagbukk har fått to ekstra bordstykker som vi malte tekst på. Skiltet laget vi da vi feiret min mors 60-årsdag nylig, men ideen kan kopieres til et hvilket som helst arrangement i hagen.

  • 8. Rause buketter med blomster fra hage og eng

Hvis du legger sju ulike blomster under puta i årets lyseste natt, skal du drømme om hvem du blir gift med. Det lover i hvert fall folketroen. Til midtsommerfesten pynter vi med blomster fra hage og eng i rasue buketter. Jeg er svak for å hollandske leirkrukker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: