Norsk Ukeblad på besøk i svenskehuset


Svenskehuset er blitt litt av et kjendishus. Fredag kom et team fra Norsk Ukeblad for å lage reportasje om huset, hagen og mitt landliv.

Tidligere har det vært store reportasjer om huset i Lev Landlig, Aftenposten og en rekke andre aviser. Oppslagene gjørt at jeg når ut med hva jeg brenner for. De gir meg anerkjennelse, jeg føler at jeg blir sett og hørt. Det er vel mine dypeste grunner til å stille opp.

Hva skyldes interessen og oppmerksomheten fra mediene?

Huset har jo blitt veldig synlig i og med at jeg har denne bloggen. Men svært mange har en landlig interiørblogg uten at riksmedia banker på døra.

Jeg tror historien om en gutt som har elsket blomster og gamle ting siden barnsben av, fascinerer. At huset ligger i Sverige, gjør det nok hele litt eksotisk. Livsstilen som innebærer pendling mellom det landlige og urbane er nok også noen tiltrukket av.

Les også: Ferdig med minimalisme over tre sider i Aftenposten

At jeg er journalist selv, er nok også en del av forklaringen på oppslagene. Jeg svarer ja fordi jeg vet at medier er avhengig av at folk stiller opp. Neste gang kan det være jeg som spør…

Etter mine år i media vet jeg også at verden ikke blir snudd på hodet selv om en får bildet sitt i avisa. Det gjør det nok lettere for meg å stille opp.

Jeg vet også at mediene konstant har behov for stoff . Og at en ofte må stille opp på kort varsel. Journalist Kristin Ma Berg tok kontakt med meg på onsdag, og to dager senere kom hun og fotograf Bjørg Hexeberg kjørende inn på gårdsdplassen.

Les også: Stor reportasje om svenskehuset i Lev Landlig

Siden jeg ventet 55 gjester dagen etter, slo jeg to fluer i en smekk. For huset var jo allerede både vasket og pyntet med blomster. Og sjokoladekaka lå klar i boksen. Ingen grunn til å si nei til et ukeblad da.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: