Seks must for landlig interiør og livsstil


Det er mange av oss som elsker den landlige stilen, både når det gjelder interiør og livsstil.

Hva er et must for å skape stilen? Det er det sikkert mange meninger om:-) Her får du mine seks landlige “må ha”.

Del gjerne hva som er landlige must for deg nederst i saken.

 • Hollandske krukker

Et landkjøkken uten hollandske leirkrukker, ville virket fattig og sterilt. Jeg bruker dem til oppbevaring av ulike ting, selvfølgelig også mat, det de opprinnelig var laget for. Krukkene tar seg godt ut på toppen av kjøkkenskapet, alltid tilgjengelige ved behov. Jeg kan ikke få nok av hollandske leirkrukker, og jakter alltid på dem på antikk- og bruktmarkeder.

 • Stråhatt

En stråhatt hører med i garderoben til landeieren. Elegant, nostalgisk og jordnært på en og samme tid. Min hatt er en Stetson, kjøpt i Sør-Frankrike. Jeg bruker den i de fleste sammenhenger i sommerhalvåret, fra hageselskapet til arbeidsøkter i kjøkkenhagen. Stråhatter er også hot pynt i det landlige interiøret.

 • Blomst i terrin

En gammel suppeterrin er den ultimate landlige potteskjuleren. Jeg liker spesielt godt terrinene som er i steingods. De utstråler en raus frodighet. Jeg liker å bytte ut potteplantene etter sesong, men terrinen får bli. Nå er det fint å fylle terrinen med hortensia.

 • Gummistøvler

Noe av det første jeg kjøpte meg etter at jeg overtok landstedet, var et par langskaftede gummistøvler. På landet tråkker vi i gjørme og søle, vi må passe oss for orm i skogen og vi må være skodd for plenklipping og jordfresing. Svaret er å bruke gummistøvler. Langstøvler har de siste årene vært veldig trendy. Det gjør selvsagt ingenting. Men landiser trenger virkelig støvlene. Året rundt.

 • Vedkomfyr

Om kjøkkenet er hjertet i et gammelt hus, er vedkomfyren selve hjertekammeret. Varmen fra ovnen gjør kjøkkenet lunt og trivelig. Og varmen kan utnyttes til hovedoppgaven i et kjøkken, nemlig matlaging. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med stekeovnen. Foreløpig har jeg bare brukt den til å varme opp rundstykker og ferdigpizza. Det er moro å tenke på at det fortsatt er uoppdaget land i huset som jeg overtok for over tre år siden. Jeg har ikke sluttet å dagdrømme, selv om det avtok kraftig da jeg endelig fikk kjøpt huset.

 • Rutete skjorter

Klassisk og komfortabelt. Rutete skjorter er obligatorisk i den landlige garderoben – både for henne og ham. Skjorter i ulike fargekombinasjoner brukes både til arbeid og pent. De finnes i alle prisklasser og gir assosiasjoner til landlivets vugge, nemlig den engelske bygda. Rutete skjorter tåler å henge på knaggen på soveromsveggen.

Enig eller uenig? Hva vil du legge til av landlige must? Del det i kommentarfeltet under:-)

2 kommentarer

 1. Kurvmøbler ! Jeg har to gamle kurvbord, kiste og kurvstoler.
  Gamle lamper: Parafin, prismekroner osv.
  .Gamle hageredskaper,
  Gamle vedovner
  Alt som er arvet og som gjør huset personlig
  Rutete og stripete tekstiler.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: