Gamle familiefotografier på veggen


Gamle familiebilder gir personlighet til interiøret. Slektninger i glass og ramme forteller hvor du kommer fra og hvem du er. De gir deg ganske enkelt identitet.

Helt siden jeg var liten har jeg vært fascinert av sort-hvitt bilder av forfedre jeg aldri har møtt. Sikkert fordi de er en del av meg. Siden jeg selv ikke har barn, er det kanskje lettere å se bakover på slekters gang.

Hvordan var mannen i politiuniformen og kvinnen med perlekjede og hårnett? Om bildene kunne snakke…

Portrettene får meg i hvert fall til å fantasere om gamle dager og tidligere generasjoner. Skape historier om levd liv.

Jeg har ikke råd til dyr kunst. Men jeg har arvet mye “veggpynt” i form av gamle fotografier.

Familiebildene er en god løsning for å få noe unikt og ekte på veggene når du ikke eier kunstverk.

Så praktisk kan du se på aldrende fotografier.

I gamle hus passer et anegalleri ekstra godt, også rent estetisk og i stil. Mange av bildene er jo fra da huset ble bygget, altså på begynnelsen av 1900-tallet. Jeg vil ikke leve uten de gamle bildene rundt meg. Og jeg jakter på flere.

Noen lurer kanskje på om portettmaleriet også forestiller en slektning. Jeg aner ikke hvem mannen er. Og jeg vil helst ikke vite det heller. Av hensyn til slektningene ved siden av. Så lenge han ikke tilhører min slekt, kan han like gjerne være anonym. Maleriet er kjøpt på bruktmarked og signert Sverre Nyhus.

2 kommentarer

  1. Virkelig en flott vegg med s/v bilder. Også jeg var fascinert av sort-hvitt bilder som barn, og jeg var så heldig at mine besteforeldre fortalte historien til alle de gamle bildene. Min store drøm som ti åring var å bli fotograf, noe jeg ikke ble. Men foto har vært en flott hobby, og nå har jeg som mål å lære meg å lage bilder fra nåtid som ser gamle ut.

    En installasjon fra et fengsels museum som jeg tok bilde av for et par år siden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: