Kvikkfiks for gjesterommet


Oransjefargen i vinduskarmen skulle vært malt over med hvitt. Nattbordet og stolen kunne også trenge et malingsstrøk i lysere farger. Egentlig skulle hele rommet vært malt. Og veggtilvegg-teppet skulle vært kastet ut for lengst.

Joda, gjesterommet er langt fra slik jeg vil ha det. Men jeg synes jeg har fått det ganske koselig her likevel – på en rask og enkelt måte.

Det aller mest hadde jeg fra før. Sengen er blitt innbydende med heklet sengeteppe og hvite, broderte puter – alt av fin, gammel årgang.

Stolen og nattbordet kommer fra mitt barndomshjem, mens divanen sto igjen i huset da jeg overtok. Jeg hadde tenkt til å kjøpe en ny lampe over senga, men da jeg kom på at jeg hadde en kirkekronelampett i kjellerboden, fikk den duge. For meg har det gått sport i å bruke det jeg har.

Les også: Soverom til to jenter under skråtaket

Det er bare gardinkappen og fillerya på gulvet som er nyinnkjøpt. Til gjengjeld er det skaffet billig og brukt på Pingstkyrkans Seconhand i Årjäng

Det lille gjesterommet under skråtaket skal nok få mer pleie og omsorg, bare større prosjekter på huset blir ferdig. I mellomtiden håper jeg besøkende setter pris på kvikkfiksen.

For svenskehuset er nemlig et sosialt hus. Det kunne aldri falle min å utsette besøk fordi ikke alt er ferdig oppusset. Og skal jeg være skikkelig ærlig med dere, så har gjesterommet allerede vært mye brukt – uten denne kvikkfisken også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: