Kurvstoler – som skapt for den landlige og nostalgiske stilen


Jeg liker så godt kurvstoler. De er lette å plassere og ofte forseggjorte håndtverk. Og ikke minst: Kurvstoler er som skapt for den nostalgiske, landlige stilen med sin enkle konstruksjon, naturmaterialer og fine patina.

Stoler i kurv og rotting kan også være veldig gode å sitte i. Når jeg tenker etter har jeg en god samling av kurvstoler i svenskehuset.

Denne stolen minner meg om barndommen. Jeg overtok to slike da moren min solgte huset sitt.

Stolene har fine, flettede detaljer. De er fra 1980-tallet, og jeg har frisket dem opp med nye puter.

Disse stolene er i moderne kunstrotting, men passer ikke mindre på en sveitserveranda av den grunn. De er herlig gammeldagse. Stolene er kjøpt for over ti år siden og holder seg veldig godt, selv om de står utendørs året rundt.

Denne stolen fra begynnelsen av 1900-tallet fant jeg på loppemarked. Da jeg kjøpte stolen var den dekket av et nyere stoff, og du skulle ikke tro at det var en kurvstol i det hele tatt. Lopper er ikke alltid hva de utgir seg for å være ved første øyekast.

Med sin vakre flettede rygg tar stolen seg best ut bakfra.

Den sorte stolen har høy nostalgifaktor, men ble kjøpt på Ikea i fjor sommer. Dette er også en stol i kunstrotting, beregnet for utebruk. Pen, praktisk og komfortabel.

En slik kurvstol med sort skinn har jeg “alltid” ønsket meg. I vinter ble den min på Blomqvists nettauksjon. Stolen er fra begynnelsen av forrige århundre, har stoppet sete i kunstskinn og skaper hygge i en krok av spisestua.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: