Uterom: Verandaen bygges inn med gammel dør, sveitservinduer og perlestaffpanel


Kom inn til meg! Min nygamle glassveranda formelig roper på meg i enden av grusgangen. Kjøkkeninngangen har uten tvil fått et løft.

Da jeg kjøpte huset var verandaen helt åpen i den ene enden. Det var ikke til å holde ut.

Jeg satte opp levegger fra byggevarehuset, men ble aldri helt fornøyd.

Leveggene fra XL Bygg var overkommelige å sette opp. Men resultatet ble lite solid og harmonerte dårlig med resten av huset. Det var en ordentlig vegg av gamle bygningsdeler jeg ønsket meg. På den måten ville verandaen bli lunere og ikke minst mer gammeldags.

To glassveranda-vinduer i sveitserstil ble kjøpt på Finn. Vinduene har fastkarm og kan ikke åpnes. En gammel inngangsdør fra begynnelsen av 1930-tallet fikk jeg overta fra en venn.

Med blondemønster på glasset trengs ikke gardiner.

For min gode venn Henning er ingen snekkeroppgave umulig. Han utførte jobben med å kle inn verandaen. Han startet med å sette inn døra, som hadde karmen i behold.

Den koselige inngangsdøra kommer fra et gårdshus. På grunn av plassmangel inne på verandaen kunne dessverre ikke døra slå innover, slik som gamle dører ofte gjorde.

Etter at vi hadde fjernet de håpløse leveggene, ble mer stenderverk reist. Vannbrett ble satt på over døra og under vinduet før panelet kom på.

Stenderne ble tilpasset størrelsen på vinduene. Veggen ble kledd med perlestaffpanel, som er typisk for sveitserstilen og som er på resten av huset.

Veggen er halvferdig. Det første vinduet kan settes inn.

En elektrisk sak er for lengst blitt fast utstyr i svenskehuset.

Snekkerarbeidet er ferdig, bortsett fra listing rundt dør og vinduer. Til våren skal herligheten males. Verandaen fra 1970-tallet oppleves ikke lenger som et fremmedelement og harmonerer bedre med resten av huset enn før.

Å, som jeg gleder meg til våren. De gamle vinduene gir en helt spesiell sjarm til uterommet. På innsiden skal veggen beholdes litt rå og rustikk, med stenderverket framme i dagen.

Kanskje jeg bør sette inn flere vinduer? Kledningen skal i hvert fall byttes ut med perlestaff.

 

2 kommentarer

  1. Åååh, så flott glassverandaen ble! Heldige deg, som har den 🙂 det er morsomt å følge prosjektet ditt, Lars Johan 🙂 jeg “stjeler” av og til noen tips fra deg, også! Hilsen meg på Storeggen.wordpress.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: