Romjulsdager i mitt Värmland


Det har vært noen fantastiske romjulsdager i svenskehuset.

Venner og familie har vært på overnattingsbesøk. På det nyoppussete kammerset har juletreet gitt meg en nostalgisk høytidsfølelse. I kjøkkenet har det blitt laget deilig mat. Jeg tror det var denne stemningen jeg lengtet etter da jeg ønsket meg et gammelt hus på landet.

I blåtimen har mørket kastet en trolsk stemning over hage og eiendom. Da har jeg funnet fram fyrstikkene og tent lyktene. Håper jeg finner flere på januarsalg. Lykter kan en ganske enkelt ikke få nok av…

Vi har båret sekkevis med ved, og kakkelovnen har vært varm og lun i flere dager i strekk. Selv om det har vært så kaldt som 18 minus, har jeg klart å holde fortet oppe med vann og varme rom. Det har vært utrolig tilfredsstillende.

Med vemod drar jeg tilbake til byen. I morgen er det jobb igjen. Men jeg rakk å ta disse bildene av hagen i vinterskrud. Hvem har sagt at hagen bare er vakker om sommeren? Snø og frost gir uterommet den vakreste patina. Det kan jeg leve med, når jeg kommer tilbake på nyåret.

Følg på Facebook

//www.facebook.com/plugins/like.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgrenseliv&send=false&layout=standard&width=450&show_faces=true&font=arial&colorscheme=light&action=like&height=80

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: