Kammerset males lindegrønt


Fattigmannsblått, gammelrosa og lindegrønt. Det er fargepaletten jeg har sett i gamle hus.

Det var selvsagt at kjøkkenet måtte bli blått, og trappeoppgangen har rester etter gammelrosa. Dermed er det ikke vanskelig å velge lindegrønt når kammerset skal males.

Fargekoden er ikke funnet hos en antikvar, men på bloggen Nr 14 Interiørhjelp.

Interiørblogger er på sitt beste når de kan geleide deg i jungelen av farger og gi deg koden på en farge du alltid har hatt lyst til å male i heimen. Tusen takk. Koden deler jeg gjerne videre: S3020-G70Y.

Mens det originale paneltaket er malt hvitt med linoljemaling, har jeg valgt en matt akrylmaling til de forholdsvis moderne strieveggene.

Fordelen med dagens veggmaling er at den tørker fort og at du ser resultatet raskt. På en søndag ble kammerset lindegrønt. Igjen må jeg takke min nevenyttige kammerat Henning for hjelp. Han har lovt å liste også.

Jeg er så glad for å bli kvitt de hvite, kalde “sykehusveggene”. Med denne grønnfargen har kammerset fått en helt annen tyngde, en slags nostalgisk verdighet.

Akkurat slik jeg har sett det i andre gamle hus.

Les også: Originalt tregulv fram i dagen

Les også: Klart for oppussingsaction i kammerset

4 kommentarer

  1. Fin farge! Hvite vegger passer ikke så godt i disse gamle husene. Er selv litt overrasket over hvor mørkt man kan gå. Jeg prøver å finne passende farge til et kjøkken i et hus som snart fyller 200år.

  2. Tusen takk for hyggelige kommentarer.
    Til Marit: Bare hyggelig å linke tilbake til din fine blogg. Det er jo det minste jeg kan gjøre når jeg fant den flotte fargen hos deg. Tusen takk! Så moro å høre at fargen var i deres hus fra gammelt av. Da stemte mine antakelser, men fint å få det bekreftet:-) Du er hjertelig velkommen til å følge med her inne.
    Mvh
    Lars Johan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: