Maling av verandaen i lys oker


Joda, skrapingen og malingen av verandaen har tatt sin tid. En årsak er innsettingen av de nye dørene, og det kan jeg ikke akkurat klage på. Nå er det jo egentlig mye mer moro å male, nå som alt snekkerarbeid er ferdig.

Vi – jeg sier vi for jeg får god hjelp av Henning – har kommet godt i gang de siste helgene, og jeg tror faktisk at vi skal bli ferdig før vinteren kommer.

Det blir så blankt og pent, og jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har fått opp dampen litt tidligere når det gjelder husmaling. Flassende maling kan være fint på et gammelt møbel, men ikke på husveggen. Der går min grense for shabby chic.

Les også: Sveitserverandaen blir okergul

Flere har sagt til meg at jeg bør male huset rødt eller hvitt. For meg blir det helt feil. Sveitserhus var gjerne malt i jordfarger, og jeg vil gjerne beholde fargen lys oker. Jeg synes huset kler fargen godt, selv om den ikke er opprinnelig.

Hva som er den originale fargen er et mysterium som ennå er uløst. For meg er det viktigst å bruke en farge som kunne ha vært brukt i husets barndom og som jeg liker. Fargen jeg bruker har kode 2040-Y20R 1008.

Mens jeg har svingt kosten, har det gått opp for meg hvor fint uterom verandaen i andre etasje egentlig er. Verandaen er allerede ferdig innredet i hodet mitt. Du kjenner deg kanskje igjen: Når du får et nytt rom til disposisjon, kverner det rundt i hodet til alle detaljer er på plass. Det skal bli så moro å vise dere det ferdige resultatet – i virkeligheten.

Følg på Facebook

//www.facebook.com/plugins/like.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgrenseliv&send=false&layout=standard&width=450&show_faces=true&font=arial&colorscheme=light&action=like&height=80

1 kommentar

  1. Hei, Er fargen du har brukt det som egentlig kalles Villa Gul? Er det NSC S2040-Y20R 1008 fra Beckers du bruker eller er det uten ‘S’ :)? I så fall har du brukt vanlig oljemaling eller en vannløslig alkydmaling? Lys oker er tydligvis forskjellig avhengig av hvilken malerbutikk man bruker – den jeg kjøpte har en annen kode en den du nevner… Min lokale fargehandel fører jotun og jeg vurderer og bruke samme farge som du har brukt på mitt eget hus men er usikker på om jeg får riktig farge når jeg oppgir den koden du bruker. Søker jeg på nett så ser fargen forskjellig ut selv om koden er den samme også….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: