Gammel kjøkkenbenk reddes fra låve


På slutten av 1970-tallet skulle gårdskjøkkenet moderniseres. Dermed åkte den gamle kjøkkenbenken ut. I over 35 år sto benken og samlet støv og skitt i hønsehuset på låven. Inntil jeg kom.

Jeg hadde fortalt min venn at jeg jaktet på en gammel kjøkkenbenk, og han var ikke sen om å tilby “vidunderet” han hadde stående på låven. Han hadde tenkt til å brenne opp benken!

Les også: Restaurert vaskebenk får nytt liv i drivhuset

Så fort jeg kom til gårds, ble kjøkkenbenken båret ut i lyset. Jeg ga den en grundig vask med grønnsåpe. Det er i grunn det eneste jeg har tenkt til å gjøre med den solide benken. Slitasjen og patinaen etter årtiers bruk må ikke slettes med fåfengt oppussing. Da kunne jeg like godt kjøpt noe på Ikea. Spesielt har de to innebygge skjærefjølene herlige spor etter menneskers flittige bruk.

Benken som ble plassbygd på begynnelsen av 1930-tallet, er dessverre for langt til å passe inn på mitt eget kjøkken. Jeg vil ikke forkorte den med motorsag, slik min kamerat foreslo.

Men en kjøkkenbenk passer vel ikke bare på et kjøkken? Jeg har planer om å ha den i drivhuset, og gleder meg som en unge til å få den på plass.

Tenk å stå ved denne benken og potte om planter, og oppbevare redskap og frø i skuffene. Møbelet vil bidra til den rette landlige og nostalgiske atmosfæren i drivhuset, det er jeg sikker på. Jeg er og blir en håpløs romantiker.

Transporten over grensa skjer til helga. Det er i hvert fall planen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: