Solsikker – fotogene og lekne


Solsikker må være blant de mest dekorative og fotogene blomstene som finnes. Disse bildene fra hagen akkurat nå er vel et bevis på det.

At solsikker er blomstene vi sådde i melkekartonger på skolen, er kanskje ingen tilfeldighet. Det er noe barnlig, naivt og lekent over solsikker. Hvis flere hadde dyrket solsikker, ville verden vært et bedre sted. Det er jeg sikker på.

Solsikkene er villige og enkle, bare de får nok vann og gjødsel. Og sol, selvfølgelig. Denne oppskriften har vært enkel å oppfylle i sommer. Jeg har sett stenglene vokse dag for dag. Det er fantastisk at det som ble plantet som et bittelite frø i våres, har utviklet seg til gule og grønne kjemper på flere meter.

I staudebedet ble det for mye av det gode. Etter at den ene kjempen blåste over ende, ble søskenene flyttet til husveggen, hvor det var mer å støtte seg til.

Akkurat som på Selma Lagerlöfs Mårbacka, har jeg også noen solsikker i kjøkkenhagen. Der passer solsikkene kanskje best, siden de er nytteplanter. Solsikkefrø er mat til både mennesker og fugler.
Men for meg er solsikkene først og fremst pynteplanter, som jeg gjerne vil ha der de synes aller mest.

Sjekk ut Grenselivs temaside om hage

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: