Før og etter: Slik fikk oppvaskbenken et løft


Stålbenken fra 1970-tallet er fortsatt like god og utrolig praktisk i et hus uten oppvaskmaskin. Likevel ga benken et slitent inntrykk. Vannkrana var lekk og tettet igjen med gaffateip. Benkebelysningen var delvis ødelagt. Med enkle grep ble oppvaskbenken fornyet i landlig og nostalgisk stil.

Dette gjorde jeg:

  • Det gamle blandebatteriet med kranratt i brun plast ble byttet ut med nytt blandebatteri i nostalgisk stil. Kranen er av typen Blanco Tera Krom og kjøpt i nettbutikken VVSKomplett.no.
  • Bare den ene pæren virket på benkebelysningen, som trolig var fra begynnelsen av 1970-tallet. Et nytt rørarmatur gir fint arbeidslys og et koselig skinn over benk og arbeidsredskaper.
  • Oppvaskbørsten og andre børster i nylon og plast ble byttet ut med gammeldagse børster i naturmaterialer. En steintøymugge og en såpekopp i emalje rommer børstene.
  • Innholdet i Zalo-flaska ble helt over i en mer koselig glassflaske med patentkork. Helletuten i sølvplett beregnet for vinflasker sørger for riktig dosering.
  • En gammel såpekopp fra Rörstrand kom til heder og verdighet igjen på benken. Lavendelsåpe kjøpt i Sør-Frankrike dufter herlig i kjøkkenet.
  • Håndklærne jeg hadde fått i julegave ble hentet fram fra skuffen. Grønnrutete tekstiler er lekkert til blåmalt kjøkken.

PS! Flisfugene skal fornyes eller i det minste vaskes skikkelig.

2 kommentarer

  1. Takk for finfin inspirasjon, til fornying av oppvaskbenken 🙂 Jeg har selv en lik stålbenk på kjøkkenet. Veldig praktisk, selv om den kanskje ikke er det fineste. Dette ble jo smashing! Spesielt med det nye blandebatteriet 🙂

  2. Tusen takk! Hyggelig at du finner inspirasjon. Enig at benken er praktisk, så ikke bare-bare å kaste den ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: