Det står snart to grønnmalte benker i hagen


På nettauksjonen til Blomqvist bød jeg på en drøm av en hagebenk fra begynnelsen av 1900-tallet. Da jeg fikk se benken i virkeligheten, håpet jeg intenst at noen ville overby meg. Den var så morken og vaklevoren at du bare kunne drømme om å sitte på den. Mitt minstemål for gamle ting er at de skal kunne brukes.

Jeg ble derfor strålende glad da jeg fikk se en lignende håndsnekret benk til salgs på svenskenes svar på Finn.no, Blocket.

“Sekelskifte”, hadde hobbysnekkeren i Årjäng døpt benken, som etter sigende var laget etter en mal fra nettopp forrige sekelskifte.

Benken i gran ble levert på døra. Både snekkeren og jeg var skjønt enige om at benken kledde huset. Jeg bestilte like godt en benk til. Jeg innrømmer at jeg har en hang til å ha ville ha to eksemplarer av ting.

Mange tror at gamle hagemøbler var hvitmalte. Det stemmer sjeldent med virkeligheten. De var ofte fargerike. Jeg har funnet min grønnfarge, som ble brukt som staffasjefarge på sveitserhus.

Klart benkene skulle bli malt med olivengrønn dempet, i stil med dørene på svenskehuset. Jeg begynte å nynne på sangen “Det står en grønnmalt benk i hagen”. Snart har jeg to:-)

Jeg er godt i gang og kan vise de første bildene. Og hvordan gikk det med auksjonsbenken? Jeg ble overbydd. Den ble solgt for flere tusen, langt over takst. Jeg tviler på at budgiverne har sett benken annonsert på Blocket.

6 kommentarer

  1. Den benken skulle jeg gjerne hatt. Vi har torp i Töcksfors og benken hadde blitt et smykke i vår hage. Kan du gi meg kontakt info til snekkeren?

  2. Hei, Ann Maiken.
    Så bra at du fant fram til snekkeren. Jeg beklager at du ikke fikk svar før nå, men ferien må ta skylda for det.
    Til dere andre som også har lyst på en fin benk, kan jeg informere om at snekkeren heter Jonas og har tlf +46 70 326 70 93.

  3. Meiner på det sterkaste at du burde hatt ein Nationen-grønn benk i hagen din 😉 Trudde det var difor du brukte avisa til å sette spannet på, for å få blandinga heilt rett!

  4. Var det opp til meg, så skulle Nationen sjølvsagt ha gjort det 😉 Men dersom du sender ein førespurnad om sponsing av Nationen-grøn benk og får ja, då lovar eg å hekle ei pute du kan ha i ryggen når du sit på benken!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: