Drivhuset reiser seg i kjøkkenhagen


Tidlig på morgenen går jeg hit ut, mens duggen ligger over grønnsakslandet og sommerdagen ennå ikke har tapt sin friskhet. Jeg går gjennom en hjemmesnekret port av den rustikke sorten og hilser på fugleskremslet.

For å holde elg og rådyr unna matfatet, er jordstykket gjerdet inn med en værbitt stakitt. I utkanten står drivhuset med tomater, agurker og en hardfør vinranke. Drivhuset har god plass til en sittegruppe, og her fortsetter sommerfestene når regndråpene kommer.

Omtrent slik er min kjøkkenhagedrøm. Nå er den på full fart til å realiseres, med montering av drivhus, som ble kjøpt som byggesett i fjor våres.

Et byggefirma har gravd ut drivhustomta og lagt gulv med belegningsstein. Til å montere selve drivhuset har jeg igjen fått veldig god hjelp av min venn Henning. Det er en tidkrevende jobb.

Les også: Drømmen om drivhus blir snart virkelig

I bruksanvisningen står det at du må beregne fem timer, men det må være en stor underdrivelse. Vi har vel brukt fire dager på å skru vidunderet sammen og ennå er vi ikke ferdig. Trøsten er at huset på 16 kvadratmeter blir veldig solid. Jeg gleder meg veldig til at det blir ferdig og at innredningen kan starte. Det har du nok allerede gjettet.

Jeg har fått spørsmål om hvorfor jeg ikke har valgt et drivhus som passer bedre til omgivelsene.

Drømmen var egentlig et drivhus av gamle vinduer. Men for en med ti tommeltotter var det rett og slett uoverkommelig.

Jeg kjøpte derfor et helt streit drivhus for at det ikke bare skulle bli med drømmen. Jeg tror ikke et drivhus blir finere enn gulvet, og det har jeg lagt litt ressurser i. Med nok av husvegger som trenger maling, føles det også godt å satse på noe vedlikeholdsfritt. Planter og gamle ting vil nok gjøre sitt til at drivhuset glir inn i omgivelsene. Ellers er vel drivhuset tidløst nok?

Fortsettelse følger…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: