Originalt tregulv fram i dagen: Hyggelig overraskelse under gulvbelegg og huntonit


Hva skjulte seg under gulvbelegg og huntonitplater i kammerset?

Jeg hadde forsøkt å løsne på belegget, men det satt som støpt. Kammersgulvet var tilsynelatende en hardere nøtt enn de andre gulvene i huset.

Jeg hadde gitt en snekker i oppdrag å legge nytt tregulv over belegget, men det ville han ikke gjøre. Han ville fjerne alt, for så å bygge opp gulvet igjen. Avtalen var at det gamle gulvet skulle beholdes, dersom lovnaden om tregulv i eiendomsprospektet holdt stikk. Men snekkeren lar vente på seg. Godt er kanskje det…

For denne uka har jeg hatt besøk av en nevenyttig kamerat. Han bare ristet på hodet over oppdraget jeg hadde gitt snekkeren. Hva om han kunne undersøke gulvet? Joda, det var bare å sette i gang.

Henning prøvde seg først under messingplaten foran peisen. Flotte gulvbord kom opp i dagen. Dette begynte å bli spennende.

Etter en halvtimes jobb var hele det originale grangulvet avdekket. Det var ikke så vanskelig likevel. Huntonitplatene lå løse på gulvet og ikke en spiker var brukt. Det er lov å ha flaks! Bare litt grønnsåpe er det som trengs til overflatebehandlingen. Jeg føler meg litt flau over at jeg ikke prøvde litt hardere den gangen jeg forsøkte meg på egenhånd.

Det eneste som må gjøres av snekkerarbeid er å senke listene. Jeg fryktet at det ville føre til at strietapeten ville bli for kort, men tapeten går også bak listene. Jeg kan med andre ord snart begynne å male veggene.

Jeg lurer på hva snekkeren vil si når jeg forteller at jeg har fått fikset gulvet. Min kamerat har ymtet frampå at han også kan sette inn inngangsdørene for meg.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: