17. mai-feiring i Sverige


Etter barnetog og hornmusikk hjemme i Indre Østfold, fortsetter 17. mai-feiringen på svensk side av grensa. Den norske kongefamilien har en sentral plass på nasjonaldagen. Jeg foretrekker de avdøde medlemmene av kongehuset, i form av nips og antikviteter.

I stiv snipp og med stivt blikk ser kong Haakon ned på gjestene fra veggen. Kongeportrettet fra 1950-tallet er omkranset av vikingskip. Skikkelig patriotisk veggpryd dette, altså. Og perfekt 17. mai-pynt, selv om jeg må innrømme at Haakon henger oppe året rundt.

Egentlig hadde jeg tenkt til å henge platten på do, men jeg synes gamlekongen passer fint under den franske lampetten på kjøkkenet. Kongeplatten fra Stavanger Flint er nok fra 1950-tallet, og jeg kjøpte den i en bruktbutikk i Oslo for et par år siden.

Ingen 17. mai uten norske flagg. Jeg vil ikke fornærme mine svenske naboer, og i flaggstanga ute i hagen får den blågule vimpelen fortsatt vaie i vinden på Norges grunnlovsdag. Men innenfor husets fire vegger må det være lov å flagge norsk.

I slagbenken ligger en ny flaggpute, mens bordflagget i sølvplett er arvet. Kirsebærkvistene er hentet fra hagen og satt i en raus kanne på slagbordet. Voila, så ble det 17. mai-stemning hos söta bror.

Det er vel ingen tvil om at det bor en nordmann i dette svenske huset? Hvordan pynter du til nasjonaldagen? Del gjerne i kommentarfeltet under eller på Facebook. God 17. mai-feiring!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: