Herskapelig bloggtreff på Thorsø herregård med Norsk Landbrukssamvirke


Sterke meninger: Lise Thorsø Mohr er gjestfri herregårdsfrue og blogger med sterke meninger.

Jeg har vært så heldig å tilbringe en hel arbeidsdag på en herregård. Ikke et museum, men en levende gård med folk i husene og 70 melkekyr på båsen. Og midt oppe i dette snakket vi nesten bare om blogging. Kan det bli bedre?

Siden mitt eget hus en gang ble bygget som kårbolig til en herregård, så er det jo spennende å få et innblikk i herregårdslivet på norsk side av grensa…

Det er ikke umulig at du har sett denne herligheten før, for gigantgården i Fredrikstad var nemlig med på første sesong av Herskapelig på NRK for noen år siden.

Tipper det er flere enn meg som har varige men etter at Toppen Bech slapp oss inn på gods og herregårder og viste oss fornemme salonger og gedigne lysekroner.

Gårsdagens besøk på Thorsø Herregård var som om å delta i tv-serien på ordentlig. Vi fikk skikkelig bra oppvartning. Det som ikke kom like godt fram i tv-ruta er den tunge fjøslukta som henger over hele herregården. Jeg kom faktisk hjem med kumøkk under skoa. Og jeg nyter det:-). Det er ikke bare når vi ser fjernsynskjøkken at det skulle vært lukt på tv…

Toppen var fraværende, men husfrua på Thorsø klarte seg på egenhånd. Lise er en dyktig bondeblogger, faktisk så flink at hun i fjor ble kåret til Årets landbruksblogger. I går inviterte hun sine bloggkolleger i Norsk Landbrukssamvirke til bloggtreff på herregården. Jeg samarbeider med disse flotte folka i min jobb som utgavesjef i Nationen. Bloggene blir selvfølgelig publisert i distriktenes næringsavis.

Jeg var invitert for å komme med noen triks og knep for hvordan bloggerne kunne skrive og kommunisere enda bedre. Språkekspert Lars Aarønæs holdt også foredrag.

Vi fikk en interessant diskusjon om hvor personlig det er greit å være når vi skriver. Blir det for privat og useriøst å trekke inn egne opplevelser når bloggen handler om landbrukspolitikk? Jeg mener blogg og personlig form er to sider av samme sak.
Jeg er glad jeg fikk deltakerne til å tenke over om de kunne vise fram mer av sin egen person, bak yrkestittel og tørre fakta. Bruker du mer av deg selv skaper du en nærhet til leseren. Det gjør at du treffer mottakeren bedre med budskapet ditt.

Lise er flink til å bruke sine egne erfaringer som bonde når hun blogger. Hun er et bevis på at bønder også har estetisk sans. Det var virkelig moro å se hennes nyrenoverte bondekjøkken med kaffetrakter i skapet. I tillegg til å lese Nationen og Bondebladet, abonnerer hun selvsagt på Lev Landlig, som hun koser seg aller mest med.

Her kan du sjekke ut landbruksbloggene.

1 kommentar

  1. Jeg er forelska!! Tror jeg begynner å pakke for å flytte inn i den herlige låven. Åhh, for en fantastisk plass og heldige deg som fikk være der en hel dag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: