Formering av pelargonia i minidrivhus


Pelargonia hører hjemme i gamle hus og hager. Denne blomsten har høy nostalgifaktor. Den er dessuten ikke så vanskelig å få til. Det er vel forklaringen på populariteten.

Som mange andre liker jeg spesielt godt Mårbacka, pelargoniaen oppkalt etter gården til den store svenske forfatteren Selma Lagerlöf, som ligger her i Värmland.

De små blomstene er virkelig koselige. Med tanke på at Mårbacka, gården altså, bare ligger en times kjøretur fra mitt sted, så synes jeg pelargoniatypen passer ekstra godt hos meg.

På våren lager vi flere planter ved å ta stiklinger av overvintrede planter. Om det er lett å få pelargoniaene til å vokse og blomstre i sommermånedene, synes jeg det er vanskeligere å få dem til å overvintre. De har lett for å tørke ut…Del gjerne dine overvintringstips i kommentarfeltet under.

Likevel klarte jeg å overvintre en plante som kunne bli mor til flere pelargoniabarn. Stiklingene plantes i våt blomsterjord umiddelbart etter at de knipes av morplanten. Med et minidrivhus, tar det ikke mange dagene før de slår rot. Du kan eventuelt sette avleggerne i vann og plante dem når de har fått små røtter.

Så da er det bare å krysse fingrene for at det blir flere flotte pelargoniaplanter utover forsommeren. Jeg vet hvor i hagen jeg skal ha dem. Jeg må nok kjøpe noen flere hos gartneren, han skal jo også tjene penger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: