Fire fine ting å gjøre i aprilhagen


1. Rake løv: Raking av løv er kanskje ikke det morsomste, men tenk så pent det blir! Gammelt løv er dessuten veldig verdifullt for komposten og til jordforbedring i kjøkkenhagen. Min komposthaug er sentralt plassert i hagen. Her oppstår det nytt liv av det gamle. Kan du tenke deg noe flottere? Å kjøre vekk løvet til kommunale avfallsplasser, må være som et ran for hagen. Derfor gjør det ikke noe om du slurver litt med rakingen og ikke får opp alt. Vi snakker fin-fin gjødsel for plenen.

2. Så solsikker: Jeg prøver meg på solsikker igjen. De gule blomstene er så fine langs den like gule husveggen. Jeg sår tre-fire før i hver potte og tynner når jeg ser hva som kommer opp. Den fine våren gjør at jeg dropper vinduskarmen inne til fordel for minidrivhus utendørs. Jeg krysser fingrene for at det går bra og satser på at spirene kan plantes i bedet i mai. Jeg har også kjøpt blomkarsefrø, men dem venter jeg med å så til jeg kan gjøre det på friland.

3. Stelle staudebedet: Staudebedet ble anlagt i fjor høst, og med stor spenning følger jeg med på hva som dukker opp. Jeg tror det meste av det jeg plantet av stauder har overlevd. Jippi! Bedet gjøres klart for ny vekstsesong med luking av ugress og tilføring av kugjødsel. Gjødselen inneholder en del torv og må moldes godt inn i jorda, for at vi skal unngå en hard skorpe på toppen av bedet.

4. Ta en pause eller tre: Hagestell skal være kos og alt annet enn stress. Husk derfor å ta hyppige pauser. Sett ut hagemøblene og nyt vårstemningen med kaffe, noe godt fra bakeriet og favorittlesestoffet. Det er lov å bli sittende leeenge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: