Hus til salgs i Ludvika i Dalarna: Her har tida stått stille siden 1905


Husker du programmet “Den magiske bryteren” på NRK en gang på slutten av 1980-tallet?
Lysbryteren ble vridd om og interiøret i stua ble skrudd tilbake til ulike tidsepoker. Jeg likte spesielt godt at stua ble fylt med palmer, plysj og pomponger og skulle være i stilen fra forrige århundreskifte.

I dette huset er det som om noen har skrudd på bryteren. Huset er ikke blitt renovert på innsiden siden det ble bygget for 109 år siden, skriver Göteborgs-Posten. Interiøret gir et helt unikt tidsbilde fra tida rundt 1900.

Se bildeserie over!

Den siste beboeren døde i 1952, og arvingene har bare forvaltet huset. Nå kan det bli ditt. Huset på 130 kvadratmeter er lagt ut for salg for 725.000 svenske kroner. Eiendommen ligger i Ludvika i Dalarna i Sverige, i underkant av 40 mil fra Oslo.

Interessen for huset skal ha vært enorm. Men eiendomsmegleren tror det kan bli vanskelig å finne “riktig” kjøper til det han anser som et kulturminne.

Les også: En rødmalt stuga til salgs

– Jeg kunne ønske at kommunen kjøpte huset og bevarte det og gjorde det om til museum. Om noen andre kjøper huset kan kjøperen velge å renovere huset forsiktig eller kanskje de velger å rive huset og bygge nytt, sier eiendomsmelger Ralph Blommé i Länsförsäkringar Fastighetsförmedling til GP.

– Ingen nordmenn har foreløpig meldt sin interesse for huset, sier megleren i en epost til Grenseliv, som har fått tillatelse til å vise bildene av huset.

Her er linken til eiendomsannonsen (må kopieres og limes inn i adressefelt): http://bostad.lansfast.se/beskrivning.aspx?GUID=48QS0UMTQURL5079&typ=CMVilla&from=Hemnet

Til Grenselivs forside.

Følg bloggen på Facebook.

8 kommentarer

  1. Jeg klikket på linken, men får beskjed om at eiendommen ikke lenger er tilgjengelig. Da er den kanskje solgt – usett? pga. av denne artikkelen, kanskje 🙂

  2. Nydelig interiør! Så huset hadde “plåtfasad”, kanskje den som har bevart det så godt, selv om akkurat det ikke er så vakkert.
    Huset fortjener en eier som har interesse, kunnskap og økonomi til å bevare/restaurere det slik som det er, – gid selgerne kunne bli så heldig med kjøper!

  3. For et fantastisk hus! Fryser på ryggen av fryd her jeg sitter. Håper det kommer en kjøper som tar vare på denne tidskapselen av et hus. Tusen takk for at du lot oss se dette, Lars Johan 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: