Drømmen om drivhus blir snart virkelig


Ikke lenge etter at jeg ble hageeier, begynte drømmen om et drivhus å vokse frem. Drømmen ble halvt oppfylt på vårparten i fjor, da dette drivhuset ble kjøpt som byggesett.

Ennå ligger drivhuset umonert i esker i boden, men i dag ble et stort skritt mot realisering tatt. Jeg slo til på et anbud fra et byggefirma som skal lage fundament og gulv. Siden jeg har minst ti tommeltotter, skal firmaet montere drivhuset for meg også.

Våren er jo her allerede, og arbeidet kan dermed starte ganske snart. Ikke så verst det. Drivhusdrømmen er i ferd med å bli virkelighet – forhåpentligvis. Etter å ha brukt en hel vinter på å tenke og planlegge, så er det vel ikke så mye som kan gå galt…

Les også: Minidrivhus av pallekarm og gamle vinduer

Drivhuset er ganske enkelt og tidløst, men en desto bedre bakgrunn for frodige vekster og hageromantikk. Jeg håper å få plass til møblene som ble til overs da jeg innredet sommerstua.

Vidunderet er på hele 16 kvadratmeter. Det skal være et drivhus både for planter og mennesker. Her skal jeg ha tomater, agurker, vindruer og kanskje en palme. Og her fortsetter sommerfesten, når regnet overtar for sola.

Innredningen med arbeidsbenk, plantebord og sittegruppe begynner å ta form i hodet…Du lurer kanskje på hvor i hagen drivhuset skal stå? Det har jeg ikke lyst til å røpe riktig ennå.

1 kommentar

  1. Du kommer garantert ikke til å angre på at du får laget skikkelig fundament! Her i bestemorhuset begynte vi litt i feil rekkefølge. Vi laget oppmurt uteplass først…for så to år senere å komme på tanken om at det hadde vært flott med tak over. Det ble et puslespill av dimensjoner, og vi satte bort jobben vi også…og du verden så fornøyde vi er med resultatet kombinert hagestue/orangeri 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: