Vedkassa ble blå og myk å sitte på


Noen måneder etter at jeg kjøpte landstedet i Sverige, solgte mamma huset sitt og flyttet inn i en mindre leilighet. Et stort overskudd av møbler og gjenstander fra mitt oppløste barndomshjem ble kjørt over grensa – til mitt hus.

Les også: Mammas rom i svenskehuset

Joda, det er hyggelig å arve moren sin mens hun er i levende live. Du får i pose og sekk. Men hadde det ikke vært for huset mitt, så hadde det heller ikke vært så lett for mamma å flytte, selv om ønsket om å downsize var stort.

Du kan vel kalle det en vinn-vinn-situasjon: Mamma slapp å kvitte seg helt med mange av sine ting, samtidig som at jeg fikk møblert og utstyrt deler av huset mitt gratis.

Denne vedkassa sto på kjøkkenet hjemme. Den var plassert vedovnen, men ble aldri brukt til brensel. Pappa hadde hverdagsklærne sine i den, faktisk til lenge etter sin død.

Les også: Arven etter Betzy på Enerhaugen

Mamma malte vedkassa i en bondegrønn farge på 1990-tallet, i stil med resten av møblene på det okergule kjøkkenet. Kassa kommer opprinnelig fra Betzy på Enerhaugen, som jeg har nevnt for dere tidligere.

I gamledager var maling dyrt, og veggfarge som ble til overs ble ofte brukt på møblene i rommet. Det er denne tradisjonen jeg holder levende når vedkassa har fått samme blåfarge som veggene.

Les også: Innspurt i oppussingen av kjøkkenet

Ikke bare kan kassa romme alskens ting og tang, den er også en praktisk sitteplass. Saueskinnet og mammas broderte kitsch-pute fra 1980-tallet kan vel friste noen og enhver til å ta seg en pust i bakken?

5 kommentarer

  1. Slik vedkasse hadde jeg imitt gml hus..men glemte i farten og ta den med..de er jo så fine:-)
    Og koslig farge du har malt den i..ble fint!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: