Bordet ble mitt på Blomqvists nettauksjon


Antikvitetsauksjon på nett er enkelt, morsomt og det koster ikke skjorta. Jeg har testet det ut for første gang.

Det er sikkert flere enn meg som tenker snobbete og dyrt når de hører Blomqvist Kunsthandel.

Men dette ærverdige auksjonshuset byr ikke bare fram saker og ting som er uoverkommelige for oss dødelige. På deres nettauksjonen kan du også finne allmueting, som har en grei prisvurdering og minstepris.

Slik som et brunådret bord fra rundt 1900. Bordet var vurdert til 1500 kroner og minsteprisen var en tusenlapp.

Etter å ha registrert meg med navn, adresse, mobilnummer og kredittkortopplysninger, la jeg inn et bud på nettopp dette bordet. Mest for moro skyld og som uttesting av hvordan nettauksjon fungerer. Men selvsagt hadde jeg allerede pekt ut en plass til bordet i svenskehuset…

Når du kan by på en antikvitet fra din egen sofakrok er ikke terskelen særlig høy. Blomqvist er også flink til å komme med informasjon om gjenstandene, slik som alder og eventuelle feil og mangler. Her er ikke alle auksjonariuser like redelige.

Jeg regnet med at mange ville by på bordet. Dagene gikk – på nettauksjon varer budrundene langt lenger enn på auksjoner live – men ingen bød over utgangsbudet.

Da budfristen snart gikk ut, steg spenningen i kroppen. Ville jeg virkelig få bordet for 1200 kroner, inkludert salær og avgifter?

Den latterlige lave prisen på fullt brukbare møbler fra forrige århundreskifte gir meg stadig blandete følelser. På den ene siden mener jeg at de burde koste langt mer, på den andre siden er det veldig moro å få tak i noe solid og originalt uten at en går personlig konkurs.

– Du har vunnet budrunden. Gratulerer med tilslaget, lød den koselig mailen fra Blomqvist etter at auksjonen var over.

Jeg hadde en uke på meg til å hente bordet i utstillingslokalet i Lilleakerveien i Oslo. Hit kan det være lurt å ta en tur før en byr også, slik at en kan se objektet med egne øyne. Det var artig å se på alle gjenstandene. Og jeg fikk selvsagt lyst til å by på nye ting…Du får et bilderas i denne bloggposten.

Jeg fikk hjelp av en kamerat til å frakte bordet, men et fraktfirma som Blomqvist samarbeider med kunne også hente og kjøre bordet for 400 kroner.

Nå skal bordet fraktes over grensa til huset. Jeg håper det passer inn der jeg har tenkt til å ha det. Eller kanskje jeg må legge det ut på Finn?

1 kommentar

  1. Heldige deg! Tydelig av bildene at Blomqvist kjøper opp dødsbo. Da blir det vel en del ting som kan auksjoneres bort rimelig. Men bordet ditt var jo veldig sjarmerende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: