Grandtante Gerds krydderhylle


Ting jeg har arvet eller fått skriver jeg stadig om på bloggen. Jeg håper ikke det oppfattes som selvskryt. Sannheten er ofte at ingen andre i familien eller bekjentskapskretsen har vært interessert i gjenstandene.

Jeg føler at de gamle tingene får en velfortjent oppreisning når de vises fram uten blygsel her på bloggen. Jeg er nok materialist, men det er ikke ting som statussymbol som tiltrekker meg. Det er heller historien tingene forteller som tiltaler. Sånn sett er jeg kanskje en ikkematerialistisk materialist:-)

Grandtante Gerds hylle, for oppbevaring av tørrvarer og krydder, var det heller ingen andre som ville ha. Bortsett fra min avdøde far – og senere meg selv.

Da jeg var barn besøkte vi farfars snille søster hver lille julaften. Jeg tror ikke det skjedde så mye oftere. Vi fikk konfekteske og sølvskje i julegave. Tilbake fikk hun julepynt som vi hadde laget på skolen.

Jeg kan aldri huske at hylla hang på Gerds kjøkken, den ble funnet i kjelleren med spiker og skruer oppi, etter hennes død. Ta en titt i kjelleren eller boden til eldre slektninger. Mange slike hyller har havnet der og tjener som oppbevaringsplass for småting.

Ikke jeg heller bruker hylla med ulike glassbeholdere til mat. Jeg har fylt flesteparten av beholderne med telys og fyrstikkesker. Historien om grandtante Gerd fulgte med.

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: