Gammeldagse gardiner i gammelt hus


I et gammelt hus er det hyggelig med tidsriktige gardiner og ikke minst oppheng i gammel stil.

Her har jeg hengt opp gammeldagse trådgardiner, som moren min sydde for flere år siden. Tråd- og blondegardiner som passer til en nostalgisk stil finner du blant annet hos Ikea og Ellos.

Gardinene er tredd på en ubehandlet trestang kjøpt på Maxbo. Stangen har jeg tenkt til å beise brun, bare jeg kommer så langt.

Kopi av gardinkuler fra 1800-tallet har jeg kjøpt i bygningsvernbutikken Molo i Oslo. Her er også gardinstangkrokene kjøpt.

Les også: 15 år gamle blondegardiner hengt opp på gjesterommet

De snodde kulene er hånddreid og håndmalt. Rene smykker i rommet, ikke sant?

Er du heldig, finner du gamle gardinkuler på bruktmarked. De originale er selvsagt finest, og jeg har startet jakten!

To gardinlengder som møtes på midten og holdes til siden med bånd i vinduskarmhøyde, var det vanligste gardinoppsettet fra midten av 1800-tallet til begynnelsen av 1900-tallet. Ofte ble trådgardin brukt, står det å lese i den svenske bygningsvernbibelen «Så renoveras torp og gårdar».*

Så da skulle jeg vel ha mitt på det tørre når det gjelder gardinene i mitt gamle hus.

Gardinene henger på mammas rom, som du kan lese mer om i siste utgave interiør- og livsstilsmagasinet Lev Landlig. Her kan du kjøpe abonnement.

1 kommentar

  1. Vakkert! Ja, trådgardiner passer veldig godt her. Jeg sydde selv slike fotside trådgardiner da jeg kjøpte mitt gamle hus med gamle sprossevinduer, og de gjorde seg så godt. Dessverre var det i den tiden jeg (og mine bekjente) røkte, så de ble fort gule. En gang lot jeg de ligge litt for lenge i klorinvann, og da revnet de og ble helt ubrukelige. Stor sorg. Etter det har jeg prøvd å finne brukbare lette, lyse gardiner hos Kid m.fl., for jeg finner ingen som selger trådgardiner, i hvertfall ikke metervis.
    Skal søke på Ikea og Ellos nå, takk for tips!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: