Innspurt i oppussingen av kjøkkenet


Malingen av kjøkkenet har tatt sin tid. Men nå ser jeg lys i enden av tunnelen. Jeg er ferdig med å male taket hvitt og vegger og kjøkkeninnredning blå.

Nå koser jeg meg (!) med å male lister og dører hvite. Jeg blir i hvert fall ferdig til jul.

I sommer slet jeg med at blåfargen ble skjoldete, noe som endte med at jeg måtte kjøpe ny maling. Det forsinket maleprosjektet veldig. For å mellomtiden begynte jeg å gruslegge hagen

Jeg skulle kanskje holdt meg til utendørsarbeid i sommer. For den siste forklaringen på at malinga skilte seg og ble skjoldete, var at det var for varmt til å male. Det er takken for å bruke sommerferien på oppsussing, liksom. I tillegg viste det seg at spannet ikke var tett, slik at koboltkuløren begynte å tørke, før malinga kom opp på veggen.

Les også: Kjøkkenet blir fattigmannsblått

Med ny, fabrikkblandet maling (jeg bruker 25 prosent kobolt og 75 prosent zinkhvitt) blir resultatet stort sett bra. Noen steder blir det fortsatt “sjatteringer”, avhengig av underlaget, som trekker til seg malinga ulikt. Men jeg har håp om at malinga skal “sette seg”.

En vegg som var skjoldete i sommer, har jevnet seg ut og det var ikke nødvendig å male den opp på nytt. Malingsoverflaten blir mattere etter hvert og bidrar sikkert til at skjolder blir mindre fremtredende.

I en kritisk fase var jeg veldig fristet til å gå over til moderne, syntetisk maling. Men nå er jeg veldig glad for at jeg holdt på linoljen. Materialet er levende, akkurat som huset selv.

3 kommentarer

  1. Så fint det blir, Lars Johan! Den fattigmannsblåfargen er så klar og ren. Jeg tror nok at de skjoldene som kommer pga ulikt underlag forsvinner etter hvert. Hos oss ble det i hvert fall jevnt etter to – tre strøk. Det var skjolder etter første strøket, vi så bl.a. fargeforskjell der det var slipt ned på treverket og der det fortsatt satt gammel maling. Men nå er det helt bra 🙂

  2. Hei. Jeg er glad du sier at det har jevnet seg ut hos deg. Min erfaring er også det, men fint å høre det fra andre. Så det ikke bare er synsbedrag.
    Jeg er glad jeg valgte blått, framfor helt hvitt kjøkken.. Svenskehuset har grove dimensjoner og kler dermed kraftige farger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: