Mammas rom i svenskehuset


Mamma hadde tatt farvel med strameibroderiene, porselenshundene og kurvstolene fra 1980-tallet. Men tingene kunne vel kjøres til svenskehuset?

For mamma har det vært en mental renselse å downsize og kvitte seg med alskens ting og tang. Hun har rett og slett ikke lenger behov for å omgi seg med så mange gjenstander.

Sønnen hennes er vel ikke akkurat der, jeg tror heller jeg aldri kommer dit. Til det er jeg for glad i å gå på skattejakt i kjellerboder og bruktbutikker. Mamma leser heller en bok.

Likevel var hun positiv til mitt forslag om å frakte tingene hennes til landstedet. Jeg kunne faktisk ane en stolthet hos henne over at sønnen viste interesse for blomsterbildene hun broderte som nygift, plastsyskrinet i imitert eik og mormors stålampe.

Litt overrasket over at jeg hadde klart å finne alt sammen og ikke minst stue det inn i min lille Opel Corsa, ble mamma med meg over grensa. Oppdraget var å innrede hennes rom. Mammas rom.

Les mer om mammas rom i siste utgave av interiør- og livsstilsmagasinet Lev Landlig, som er i løssalg fra mandag 4. november. Her kan du kjøpe abonnement.

11 kommentarer

  1. så koselig å få sitt eget rom 🙂 og skjønner hu ble glad for at du ville overta noen av tingene. koselig ble det 🙂

  2. For en flott idé for å ta vare på mammas ting, samtidig som både du og hun kan får glede av tingene!!! 🙂 Mulig jeg finner info om det et annet sted på siden din.. men hvilken tapet har du brukt på Mamma’s rom? Falt litt for den! 🙂

  3. Hei. Takk for hyggelig tilbakemelding. Ja, det gir en god følelse å ta vare på tingene, selv om det er kitsch.
    Jeg aner ikke hva slags tapet som er på veggen, den var der da jeg overtok huset. Jeg tipper at den ble satt opp på slutten av 1970-tallet og at det er kopi av en eldre tapet. Uansett er den veldig nostalgisk og kler huset.
    På Facebook er det en dame som sier at hun har samme tapet i stua, bare i grønn. Kanskje hun vet mer. Sjekk Grenseliv på Facebook.

  4. Veldig koselig rom til mamma! Og kanskje får andre besøkende låne rommet når mamma ikke er der? Liker så godt din gjenbruk av alt mulig 🙂 Ha en fortsatt fin høst! Hilsen meg her oppe i Østerdalen, Storeggen.wordpress.com

  5. Tusen takk. Gjenbruk kommer godt med når et helt hus skal innredes. Ja, andre kan selvsagt låne gjesterommet, selv om det er nok av soveplasser i svensksehuset. Fortsatt god høst til deg også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: