Planter i vinteropplag


Jeg er ikke så glad i å ha planter inne som ute.

Mye av årsaken er sikkert at jeg synes det er lettere å få plantene til å vokse og gro utendørs. Jeg liker heller ikke vannsøl i vinduskarmen.

Men nå er det blitt ganske frodig inne. Jeg måtte jo redde pelargoniaene og daddelpalmene fra nattefrosten. Dermed kom de gamle potteskjulerne til nytte også.

Det skal bli moro å se om jeg klarer å overvintre plantene – og tenk for en fryd det vil være å bære dem ut igjen til våren. Selv om både pelargoniaer og palmer står helt i stil med rommene i sveitserhuset.

4 kommentarer

  1. Tror jeg ville sette pelargonianene i en frostfri kjeller om du har. Klipp dem ned og gi dem ørlite vann før du tar dem opp i lyset i slutten av februar evnt. Jeg har også mest planter ute,Untatt eføy og husefred som jeg elsker :)… men overvintrer palmer fra hagestua på gjesteromme. Det går bra selv om det ikke er kaldt der.
    Min stolthet i sommer er en asalea som jeg fikk i førsten av desember av ei venninne. Jeg pleier ikke å ha teken på asalea, men denne gangen gikk det. Nå har den blomstret fra førsten av Juni…og den blomstrer enda! Har tatt den inn fra verandaen for noen uker siden. Er så stolt 😀

  2. Ja, pelargoniaene kommer nok til å skrante etter hvert i stuetemperatur, men synes de var så fine at jeg ikke hadde hjerte til å klippe dem ned og “stue” dem vekk. Det er heller ingen kjeller her i huset. Får event. sette dem mørkt på et kott senere. Har for øvrig tatt avleggere av en stor Mårbacka-pelargonia. Pleier å ha avleggere i et glass med vann, helt til jeg kan plante dem på vårparten, Det gir flere planter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: