Krukker og baljer ønsker velkommen


Arrangementet foran utestua ble da ikke så aller verst. Etter å ha fulgt med på Claus Dalbys blogg Mitt haveliv i sommer, er jeg blitt inspirert til å ha en liten krukkehage ved kjøkkeninngangen. Da jeg fikk på plass singelen, var det bare å slå seg løs.

Det holdt ikke bare med en krukke på hver side av trappehella. Noen ganger er det overdrivelsens kunst som gjelder, for å tale med hagemannen Dalby. Men en må holde seg til ikke altfor mange materialer på plantekarene. Her er det sink, terrakotta og støpejern som gjelder. Jeg har lyst på flere kruker, men foreløpig har jeg funnet fram ting jeg hadde fra før.

Hagebordet i teakbeiset treverk ble kjøpt brukt for et par hundrelapper. Bordet er klassisk i formen og ble riktig så gammeldags etter noen strøk med hvit oljedekkbeis.

På bordet står en gammel balje og vannkanne i sink, en nostalgisk lykt og en støpejernsurne. Ble det ikke en koselig velkomst for folk som tar kjøkkenveien?

Bordet skal liksom se ut som et plantebord, men fungerer nok mest som pynt. Plantebordet i bruk, står på baksiden av verandaen.

Den grønnmalte taburetten har jeg hatt stående på balkongen i Oslo flere år, men jeg synes den passer bedre i mer landlige omgivelser.

Jeg har ennå ikke landet helt hva jeg skal ha i krukkene nå som det går mot kaldere tider. Men jeg har i hvert fall ikke tenkt til å rydde vekk krukker og baljer selv om vinteren kommer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: