Soverom til to jenter under skråtaket


I svenskehuset finnes flere kott som på 1970-tallet ble innredet til små soverom.

Oppsussingen er satt på vent, og jeg frisker opp og gjør det koselig med enkle grep. Det meste av inventaret er arvet og brukt, men dyner, sengetøy og gardiner er kjøpt nytt.

Dette rommet tilhører to småjenter som besøker onkelen sin i Sverige. Jeg er spent på om de tør å sove her alene, neste gang de kommer…Jeg synes i hvert fall rommet ble veldig sjarmerende og trivelig.

Fra huset: De gamle sengene sto i rommet da jeg overtok huset. Her kan gjestene sove andføttes på en litt herskapelig måte.

Lufting: Overmadrassene som fulgte sengene har fått en grundig omgang med teppebankeren.

Laken: Hvite, glatte laken hører med i gamle senger.

Nostalgisk veggpynt: Et gratulasjonskort med gammeldags englemotiv har havnet i den arvete rammen i jugendstil.

Loppis-lamper: Lampene med blondekant på glasskjermen er kjøpt på loppemarked.

Gamle støvler: Støvlene jeg brukte som liten gutt har havnet på veggen. Selbuvottene er en julegave.

Blått sengetøy: Med blått sengetøy ble de gamle bjerkesengene innbydene og delikate – om jeg skal si det selv.

Broderi med affeksjonsverdi: Den broderte katten er mammas verk og har stor affeksjonsverdi. Bildet hang på rommet mitt da jeg vokste opp.

Gjester: Soverommet under skråtaket er innredet for to små frøkner.

Fornyet: Med enkle grep ble det vesle soverommet fornyet. Fillerya er kjøpt i en lokal bruktbutikk, mens nattbordskapet er arvet.

13 kommentarer

 1. Kan det bli koseligere? (Tipper du kommer til å bli en etterspurt interiørkonsulent (og eksteriør-) etter hvert.) Det er bruken av arvet, loppemarkedsfunn, bruktbutikk- og antikkfunn som særlig bidrar til sjarmen.

 2. For noen flotte senger. Jeg har også “pussa opp” mye på den måten, flytta litt på småting og hengt opp noen nye bilder, det er ofte så lite som skal til. (",)
  Hyggelig å følge deg litt fra sidelinja.

 3. Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger om soverommet under skråtaket. Det er ikke så mye som skal til. Det gir en veldig god følelse å bruke ting og tang som bare har vært stuvet vekk. Jeg har mye besøk av både små og store gjester, og får håpe at jentene trives enda mer nå. Gyngehesten er ny. Det var en julegave fra søsteren i fjor.

 4. Om du har lyst til å se hva jeg har brukt en av mine små alkover til så gå inn på min FB side og se i albummet “Bamserommet”.
  Jeg har tre alkover. De to andre er henholdsvis lagringskott, og den innenfor vårt soverom har blitt til et walk-in-closet 🙂

 5. Så herlig med kombinert aldershjem for bamser og hjemmekontor i alkoven. Jeg ønsker meg gamle bamser. De jeg hadde, kastet jeg fakstisk i helga fordi de var musespist, bare en apekatt er igjen. Men den er fra 1980-tallet og ikke særlig fotogen.

 6. Jeg har samlet på gamle bamser nesten hele mtt liv. De bør ha en viss alder(50+), og ha personlighet! Har vel mellom 40 og 50 nå tror jeg, men det blir vanskeligere og vanskeligere å finne noen…iaf til en pris jeg er villig til å betale! Bare de som er på vennelsta mi kan se almbummet, men jeg kan legge inn et bilde her 🙂
  Rommet er innredet med gjenbruksmøbler. To gamle bord og et gammelt skap(fylt med gamle barnebøker) jeg har malt opp. En gammel stol fra loppemarked, hyller og småmøbler til bamsene. veggene er fylt opp med gamle barneromsbilder og papirdukkeark.

 7. Takk for at du deler bildet. Dere andre erogså velkomne til å også å vise bilder alkover og soverom under skråtaket:-)

 8. Jeg har kikket på Hanne Nannah’s interiørbilder på Facebook. Fantastisk mye lekkert, praktisk og flott – der også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: