Singel i hagen: Uteplass som koster blod, svette og tårer


Jeg har trent styrke i fem dager. Ikke med vekter og benkepress i helsestudio, men med spadetak og knust stein i hagen.

Jeg er støl i bakleggene, har vondt i ryggen og føler overarmene svulme. Tenk på den kroppen jeg kunne hatt hvis jeg hadde vært anleggsgartner på heltid. Det er lov å drømme. Jeg husker skuespiller Axel Henie fortalte at han drev med hagearbeid for å bli fit til en film. Nå skjønner jeg hva han mener.

Video av hagen: Se singelgangen, uteplassen og plantebordet

To fluer i en smekk, kan det vel kalles. Ikke bare fysisk fostring for en kontorrotteskrott, men også trimming av hagen. Uteplassen med den fine sjøutsikten har fått nytt dekke. Dagene da jeg må flytte hagemøblene for å klippe gresset er talte.

I forlengelse av den singellagte stien og inngangspartiet, har sitteplassen på langsiden av verandaen fått en oppgradering. Med knust stein. Jeg pløyde opp plenen med jordfreser og fjernet masser med rå muskelkraft. Mye av matjorda ble brukt til staudebedet som avslutter plassen (mer om bedet senere).

Jeg synes det er penest når singelen ligger et hakk lavere enn plenen. Nivåforskjell kreves også når en rett jordkant danner overgangen mellom plen og singel. Fiberduk ligger under singelen for å hindre ugress.

Les også: Fra overgrodde heller til snorrett singelgang

Å kna og forme hagen i sitt eget bilde krever hardt fysisk arbeid. Det koster blod, svette og tårer. Hage er ikke for pingler. Men verkingen i kroppen er ren hageglede.

6 kommentarer

  1. Wow! Så flink du har vært. Jeg ville nok juksa og lagt duken rett på plenen antar jeg, men jeg ser jo hvor mye finere det blir om man gjør seg flid…som du har gjort her 🙂

  2. det ble kjempebra 🙂 dette er skikkelig hard jobbing, er imponert 🙂 vi ordna inngangspartiet med grus og steiner, men brukte traktor og gravemaskin..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: