Fra overgrodde heller til snorrett singelgang


Det enkle er ofte det beste.

Etter å ha balet med hva jeg skulle ha i overgangen mellom singelgang og plen, falt valget på en rettskåret kant, uten noe mer fiksfakseri. Det var slik det var i de gamle hagene.

Torvblokker fikk jeg høre var ubrukelig og vanlig kantstein ville blitt for moderne og flott. Når jeg ser det ferdige resultatet, føles singelgangen helt riktig til det gamle huset.

Les også: Singel i hagen på Karlsfors

Nå gjenstår det bare å se hvor mye vedlikehold som kreves. Jeg har lest at slike fornemme kanter avslører om du er et ekte hagemenneske eller ikke.

Selve grusgangen anla jeg der det tidligere hadde vært en hellegang. Hellene var overgrodd og så å si usynlige, men de var ganske lette å få opp. Det skyldes at de forrige eierne hadde gjort godt grunnarbeid. Hellene lå på plast og sand. Dermed var mye av jobben til singelgangen også allerede gjort.

Bredden på fiberdukken bestemte bredden på singelgangen. Snorer festet med teltplugger hjalp meg til å spa rette linjer. Jeg brukte en vanlig hagespade til å lage kanten, selv om det finnes spesielt utstyr for dette.

Jeg kunne kanskje ønsket at singelgangen ikke var så rett, at den heller buktet seg som en s. Men jeg valgte å utnytte grunnarbeidet som allerede var gjort. I en hage er det også fint med noen stramme linjer, i kontrast til mer utsvevende former.

Uansett synes jeg singelgangen kler sveitserhuset mye bedre enn hellene fra 1970-tallet. Det er noe pertentlig og ordentlig over singelgangen, som tiltaler meg. Er du ikke enig?

5 kommentarer

  1. Det ble veldig fint! Jeg ønsker meg en hage med slike gangstier, men synes det er vanskelig å lage de. Skulle gjerne også ha plantet litt i mellom gangene jeg ikke har… Når jeg ser hvor fint du gjør det, får jeg lyst til å starte gravingen!
    Veldig hyggelig å følge bloggen din. Og lese om og se bilder fra hagen og det koselige huset ditt!
    Hilsen Line

  2. Tusen takk. Veldig hyggelig at du følger med, og ingentig hadde vært bedre enn om du blir inspirert til å lage hageganger. Det er et slit, jeg er blitt skikkelig støl i leggmusklene etter helgas graving. Men det er verdt strevet når resultatet blir bra. Jeg tror jeg skal plante skogskjegg, en kjegle på hver side i begynnelsen av singelgangen.

  3. Nå når du kastet hellene så ble jo singelgangen dobbelt så stor også, høret bra ut med en skogskjegg på hver side….det blir nok lekkert..:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: