Teakfarget hagebord ble hvitmalt og gammeldags


Hagebordet ble kjøpt brukt for en billig penge. Jeg falt for det klassiske designet, størrelsen og stødigheten. Oppussingen av bordet har gitt meg stor tilfredsstillelse. Det er så deilig å komme videre med svenskehuset i hverdagen, om det bare er snakk om et bord. Det er som kjent detaljene som utgjør helheten.

Ulempen med huset i Sverige, om jeg kan si det sånn, er at jeg bare får vært der i helger og når jeg har flere dager fri. To timers kjøring hver vei blir for drøyt for en kveldstur etter jobben. Dermed går arbeidet med å sette i stand eiendommen og komme i orden ikke like fort som om jeg hadde bodd i huset fast.

Småprosjekter kan jeg likevel utføre midt i uka – i leiligheten i Oslo. Denne uka har jeg pusset opp hagebordet. Egentlig var det bare den møkkete teakfargen jeg ikke likte. Men å male er jo ikke noe problem. Dermed slo jeg til i min stambrukthandel på Grünerløkka.

At bordet er sammenleggbart, gjorde at jeg bare kunne ta det under armen hjem. Tre strøk med oljedekkbeis måtte til. Det eneste grunnarbeidet jeg gjorde var å børste vekk støv og skitt.

Det er en myte at hagemøbler føritiden bare var hvite. De var ofte grønnmalte. Jeg har tenkt til å male noen hagemøbler i en olivengrønn farge, men dette bordet ble hvitt fordi det vil passe best der jeg har tenkt til å ha det. Jeg synes det ble nostalgisk og koselig så det holder.

Det er ikke så mye som skal til for å forvandle et kjedelig sengetøylager-bord til et smykke, spør du meg. Jeg synes resultatet ble så bra at jeg nesten har fått lyst til å ha hagebordet innendørs. Du skal selvfølgelig få se bordet i sitt nye hjem, bare det blir støvtørt og jeg får kjørt det over grensa.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: