Singel i hagen på Karlsfors


Inngangspartiet så mildt sagt lurvete ut – med overgrodde heller som ikke lenger lå i vater. Et lass singel gjorde susen.

Jeg prøver å gjøre en ting av gangen, i hvert fall når det gjelder større prosjekter. Men jeg kan jo ikke bli arbeidsledig heller.

Mens jeg venter på “vidundermalingen” til å ferdigstille kjøkkenet, har jeg gått løs på neste punkt på lista over hva jeg ønsker å gjøre med eiendommen. Nemlig å lage en grusgang over plenen, fra parkeringsplassen til utestua og kjøkkeninngangen. Jeg vil også ha grus foran verandaen til en uteplass.

Under steinen har jeg lagt fiberduk for å hindre ugress. Overgangen mellom singel og plen skal kantes med torvblokker.

Jeg vil trå varsomt. Altfor mange gammeldagse hager er blitt ødelagt når nye eiere har anlagt gedigne innkjørsler og gårdsplasser med belegsningstein, asfalt og det som verre er. Det er viktig å ikke gjøre det flottere enn det var eller kunne vært.

Jeg tror singel og grus kan være et godt materialvalg som harmonerer med eiendommen. Hva er mer nostalgisk enn slyngende singelganger i hagen?

Som du ser er jeg ikke ferdig. Men med et lass stein i hagen, blir du nesten som et barn igjen. Det er så moro å holde på. Jeg fikk til og med inspirasjon til å kjøpe og sette opp nye levegger, etter uhellet i fjor sommer.

Fortsettelse følger.

4 kommentarer

  1. Fiberduk er løsningen, ja. I gamle dager drev de og etterfylte med singel hele tiden, for å holde ugresset i sjakk som hele tiden prøver å overta. En forferdelig jobb ….
    Jeg har en slik gårdsplass, og jeg har fullstendig gitt opp. Håper den blir helt grønn til slutt, her vokser alskens selvsådde planter og ugress, som jeg klipper ned når det blir alt for høyt 🙂

  2. Vi får se hvordan det går. Med fiberduk er problemet med at ugress kommer opp nedenfra løst, men vegetasjon kan fortsatt så seg selv i grusen. Litt vedlikehold må en nok påregne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: