Vasekupp på antikkmarked i Oslo


Billig: Slike vaser liker tydeligvis Løkka-beboere dårlig. Eller så forstår de seg rett og slett ikke på antikviteter. Vasen var i hvert fall ikke priset til mer enn 25 kroner.

Jeg har leilighet et steinkast fra Birkelunden på Grünerløkka. De helgene jeg er i Oslo, blir det ofte til at jeg går innom brukt- og antikkmarkedet, som arrangeres i parken søndager.

Kuppenes tid er ikke forbi. Selv ikke på et marked med en såpass bevisst kundegruppe som Løkka-beboere.

Forleden kom jeg over en vase i opalglass til 25 kroner. “Vasen har stått her i hele dag. Folk skjønner ikke hvor gammel den er,” betrodde selgeren meg.

Marked: Hver søndag gjennom store deler av året arrangeres brukt- og antikkmarked i Birkelunden på Grünerløkka i Oslo.

Ja, visst er den skjøre, men feilfrie vasen gammel. Slike vaser var veldig populære på begynnelsen av 1900-tallet. Vasen er altså rundt 100 år og vi snakker om en ordentlig antikvitet.

Jeg ble spesielt glad over å finne vasen fordi jeg har flere av samme type fra før. Nå pryder både gode kjøp og arvegods finstua i svenskehuset. Gamle ting i gamle hus blir aldri feil.

Jeg synes vasene er vakre, både i farge og dekor. Så får en heller leve med at de går for en slikk og ingenting på hippe markeder i hovedstaden.

Par: Vasen til venstre fikk jeg av mormor og danner utgangspunktet for min samling av vaser i opalglass. Den andre vasen i samme størrelse har jeg kjøpt på auksjon for 100 kroner.

Loppefunn: Denne vasen kjøpte jeg på et loppemarked som Frelsesarmeen arrangerte i Askim for snart 20 år siden. Jeg tror jeg betalte 15 kroner.

6 kommentarer

  1. Så flotte disse var, aldri sett slike…du har jo gjort ett varp da 🙂 Spennende det :)) Håper det blir noe loppis her snart også, er ute etter gml fat og terriner jeg kan plante i 🙂

  2. Så heldig man kan være! Jeg er av og til på Vestkanttorget, som ligger i en sidegate til Kirkeveien i nærheten av Frognerparken. Også der er det mye fint til varierende priser. Men Birkelunden, ligger den i Sofienbergparken? Ville gjerne tatt en tur dit også.

  3. Birkelunden ligger litt ovenfor Sofienbergparken, når du kommer fra sentrum. Lykke til med skattejakt på vårens loppemarkeder!

  4. Den var fin 🙂 Prisene på antikk er ikke lenger så avskrekkende,men denne var jo et røverkjøp… man kan gjøre gode kupp både her og der med litt tålmodighet. Selv ser jeg lengselsfult på alle fine møbler som selges for en slikk og ingenting på Finn fx….den som bare hadde plass til mer!!
    Og nå kommer jo vårens loppiser for fullt! Hurra! 🙂

  5. Denne helgen har jeg vært på årets første loppemarked her i byen (så vidt jeg vet). Jeg fant et par skatter, jeg også, 2 yndige tekopper (fra Hutschenreuther Selb) og en Sadler tekanne uten lokk, sukk! Koppene skulle hun ha 25 kr for, kannen 5 kr. For første gang har jeg hatt dårlig samvittighet etter et loppemarked, for på nettet ser jeg at disse vintage-koppene selges til rundt 200 kr paret når det er asjett med, men jeg prutet absolutt ikke, bare spurte hva hun skulle ha. Det manglende lokket gjør at tekannen foreløpig bare blir å bruke som blomstervase e.l.
    Link til mine loppefunn 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: