Mange flotte dyrkingsforslag fra Lev Landlig-leserne


Korn: Jeg fikk plutselig vite at jeg eier en bit av dette jordet. Bildet er fra sensommeren i fjor da kornet var nesten modent.

Lev Landlig har fått inn mange gode forslag til hva jeg bør bruke det lille jordet mitt til. Tusen takk for alle tips så langt.

Som kjent arrangerer magasinet en konkurranse. Alle som kommer med tips til hva jeg skal dyrke på jordlappen er med i trekningen av to premier, fra Vien Compagniet sitt utvalg av engelske høykvalitetsredskaper fra Burgon & Ball.

Det er ennå ikke for sent å komme med forslag, som kan mailes til levlandlig@egmonthm.no.

Her er noen av forslagene som har kommet inn:

Hei!
Så spennende, med en ekstra jordlapp som bare roper på beplantning!

Jeg foreslår:

1. Sukkererter – det er jo bare helt nydelig å gå å plukke og «småspise» utover sommeren.
2. Redikker – de vokser så fort og er nydelig å ha i salaten.
3. Frøblandinger av sommerblomster – som du kan plukke og alltid ha friske blomster i huset og på verandaen. I tillegg er de vakre der de står på jordlappen…
4.Gulerøtter – enkelt og greit å så, og sååå deilig å plukke enten for å knaske dem, eller koke de til middag!
5. Poteter – artig å gå ut i hagen å ta opp et ris, og koke til middag…

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen
Line Østlie

Vil sende inn mitt forslag til der på hva Lars Johan bør bruke sitt nyoppdagede jorde.
Ut fra reglement på dyrketmark, d.v.s. områder som er brutt opp og brukt til jorder, er det ikke lov å bygge eller gjøre som du vil.

Han kan dermed begrense bruken til dyrking av mat eller dyrefor. Hadde jeg vært Lars Johan hadde jeg bygd meg et drivhus av gamle vinduer i kanten av jordet, da ligger alt til rette for forkultivering av planter han senere kan bruke på jordet.

Jeg ville bygd opp jordet i seksjoner, enten i sirkel eller firkant formasjon med stier i mellom og naturlige “lommer” der han kan sitte og nyte den digre grønnsakshagen.
Han bør ha vekster som gir han grøde fra tidlig sommer til sen høst. forslag til dette er : Poteter, sukkererter, rosenkål, kålrot, purre, Gulrøtter, bønner, salater og jordskokk.

Inne i drivhuset kan han ha tomater, agurker og urter… Tenk deg hvilken mulighet han har til selvberging, gulrøtter kan forvelles og fryses… Han kan hive inn noe rabarbra og andre nyttevekster også, gjerne noen frukt trær i jorde kanten… Jeg ser det hele for meg som et sted for rekreasjon og glede..

Han kan gjøre dette til et virkelig kunstverk av en kjøkkenhage, bare oppbyggingen er riktig med stier og bed, så er vedlikeholdet kjempe enkelt…

Lykke til med planleggingen, håper jeg kunne være til noe nytte ( Hadde vært gøy med en premie ) Og gratulerer så masse med oppdagelsen 🙂

Anne Sofie

Hei hei!

Elsker bloggen din ganske enkelt!!

Jeg skal anlegge grønnsakshage selv i år og er ikke så bevandret.. Men fant denne her i høst da jeg planla litt! 🙂 Den synes jeg var knall og hjelper hjelpeløse meg masse! 🙂

Jeg synes jo at jordbær og poteter må være med hvis det ikke er for mye skygge på jordlappen din! Rabarbra er og fin å ha til mye og mangt, men kan jo stå hvor-som-helst i hagen da…

Ønsker deg lykke til med den fine åkeren din!

Her er den omtalte linken jeg skal jobbe litt etter pluss/minus i vår! http://www.tommeliten.no/Default.asp?Cat=400

Mvh.

Renate N. Sandnes

Hei!

Erteblomster må du ha i hagen din, du legger ertene i bløt før du setter dem i krukker eller lignende med så jord. La de vokse noe for så å knipe de i toppen to til tre ganger (la de vokse noen cm mellom hver gang du kniper, det skaper meer buskete plante som gir utrolig mange deilig duftende vakre blomster som du kan snitte og sette inne og ute i små vaser. Det er nostalgi. De gir nye blomster dess oftere du snitter etter at du har fått blomstring. Forodling inne gir raskere blomstring ute. Husk å la plantene ha noe å klatre i!

Ranunkler er nydelige blomster. De tåler masse vann. De er farkerike, fylte og alldelese henrivende. Passer perfekt i din nostalgsike hage og hus.

Ellers så må du så linfrø i åkeren din, det er fantastisk å dekorere med. Buketter, kranser bare fantasien stopper deg, det er holdbart og gir lun og naturlig hygge i hus og hage.

Lykke til med hagen din!

Med vennlig hilsen

Gro Henriksø

Spade: En vinner får en bedspade. En rustfri spade som er litt mindre enn vanlig og derfor lettere å håndtere. Verdi kr 490.

Plantesett: En vinner får et sett med rosa planteskje og plantegaffel. Dette er flotte, solide og praktiske håndredskaper. Verdi kr 350.

Les også: Jordlappen som plutselig ble min

Matauk: Her skal det spire og gro til sommeren. Gjerne spiselige vekster.

1 kommentar

  1. Så flotte forslag, ikke minst fra “Anne Sofie”. Kommer til å tenke på tv-serien 4-stjerners middag, der jeg så gården til en av deltakerne utenfor Stavern. Hallvard som han het, hadde også et stort jorde som han hadde delt inn i slike seksjoner som A. S.nevner med stier og sittegrupper. Det så nydelig ut. Han var nesten selvberget med poteter og grønnsaker (og blomster). Men det innebærer sikkert en masse arbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: