Operasjon Kjøkken: Maling av tak med linoljemaling


To strøk: Kjøkkentaket etter to strøk med linoljemaling. Taket føles veldig rent og flott.

Endelig er jeg gang med malingen av kjøkkenet. Som seg hør og bør når du skal pusse opp et helt rom, har jeg startet med taket.

Jeg er veldig glad for at jeg til slutt bestemte meg for å bruke linoljemaling, fra Ottosson Färgmakeri. Den gamle malingstypen føles riktig til et eldre hus.

Malingen er god å jobbe med og har veldig bra dekkevne. Jeg tror overflaten ikke ville blitt så fin som den ble med vanlig moderne maling. Jeg har malt med en rund kost.

Eneste ulempen er at linoljen tørker sakte. Men jeg rakk å male to strøk denne uka. Jeg tror jeg skal male enda et strøk, mens jeg likevel er i sving.

Les også: Operasjon Kjøkken: Sliping av tak og vegger

Til taket tok jeg den fargen som jeg selv synes er mest hvit av Ottossons standardkulører; Vit Titan-Zink. Jeg har også kjøpt inn maling til veggene og kjøkkeninnredningen.

Jeg tenkte kanskje å bruke olje- eller akrylmaling til den forholdsvis nye kjøkkeninnredningen, men bygningvernbutikken Molo i Oslo anbefaler meg å male alt med linoljemaling. Så da blir det slik.

Hvilke farge valget falt på, skal jeg fortelle om senere. Våren går nok med før jeg blir ferdig. Fortsettelse følger…

Drøy: Linoljemalingen er drøy i bruk. Etter to strøk på mitt 24 kvadratmeter store tak er jeg ennå ikke halvveis i treliters spannet.

Mur: Linoljemalingen kan også brukes til mur.

Veggfarge: Disse tre boksene med linoljemaling skal blandes sammen for å få kuløren jeg har valgt til veggen og kjøkkeninnredningen.

Ennå blank: Bare etter få uker vil linoljemalingen bli mattere, har jeg lest.

Kost: Rulle er forbudt når du maler med linoljemaling.

Tilbake til gamledager: Sist taket ble malt, ble det ikke brukt linoljemaling. Den siste uka er taket blitt mer opprinnelig.

7 kommentarer

 1. Så fint det er der. Peishetten, de fine flisene, døren, ja jeg synes kjøkkenskapene er fine også (men de trenger selvsagt maling).
  Sørgelig at jeg ikke tenkte på å male mitt gamle hus (innvendig og utvendig) med linoljemaling! Fantastisk at den er så drøy også. Malte du taket med kost?

 2. Ja, malte taket med en liten rund kost. Du skal se penselstrøkene i malingsoverflaten. Rulle er forbudt!

 3. Utrolig flott det ble! 🙂 Jeg leste også om linjoljemaling her i fjor da vi leide ett 1800 talls hus i Sverige. Det er virkelig en perle av maling som jeg tror kommer tilbake i bruk også i nye hus. Det er jo og brukt mye utendørs i Sverige og forsto jeg. Spennende! 🙂 Lurt å ta et 3. strøk når du først er i gang! VELDIG spent på hva du velger av fargenyanse på skap og vegger! Uansett blir det utrolig fint.. Morsomt å følge deg! 🙂

 4. Så hvis du skal bruke linoljemaling på veggene, så maler du også med kost? Blir litt av en jobb, men viktig å gjøre det rett naturligvis. Det er nok det perfekte for et gammelt hus. Du er så flink!

 5. Så fint! Har makent tak på soverommet og ialle andre rom også, men de er tildekket av plater. Orka ikke gyve løs på dem da vi flytta inn. Det angrer vi på nå! Blir jo dobbelt så mye jobb å ta takene nå i ettertid.
  Jeg kosa meg med maling av tak og lydbøker, men heller ikke vi kom på den lure ideen å bruke linoljemaling.

 6. Bruk linoljemaling neste gang dere skal male. Lydbok er et godt tips. Jeg pleier å høre på radio når jeg maler.

 7. Rulle og fordriver er gode verktøy det også…for frem fine penselstrøk da 🙂 Pass på kluter med linolje på..det er selvanntennelig, og greit og ikke ha de i huset 😉 ..eller rett utenfor 🙂 Linolje er en flott maling som dekker bra 🙂 Men mener og huske fra min tid i malingsbutikken at man ikke kan male med annen maling over linolje..:) gjelder i alle fall utendørs…Kjøkkenet blir knallfint 🙂 spennende og se hva du velger på veggen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: